Светът се намира в огромна трансформация и тя се случва

...
Светът се намира в огромна трансформация и тя се случва
Коментари Харесай

Сергей Станишев: България изглежда като болния човек на Европа

" Светът се намира в голяма промяна и тя се случва през днешния ден, до момента в който политиците у нас са вкопчени в предишното. Целият Европейски съюз работи по какъв начин да се приспособява, по какъв начин Европа да не изпадне от световния развой, а в България всичко се свежда до това дали ще има, или няма да има държавно управление. И в случай че има, всички да кажат " благодаря ". Ние изглеждаме като болния човек на Европа, никой не ни възприема на съществено ", сподели пред евродепутатът Сергей Станишев, някогашен президент на Партията на европейските социалисти, някогашен водач на Българска социалистическа партия и някогашен министър председател.

И добави, че лявото не може да бъде консервативно, то е бъдеще и изпитание да се промени обществото към по-справедливо.

" Когато Българска социалистическа партия беше хвърлена от управлението си на непознат терен - на терена на традиционализма, на десния консерватизъм, на национализма, резултатът е 9% - исторически срам и оскърбление за левицата. Пет следващи избора Българска социалистическа партия слиза все по-надолу и има отлив на доверие ".

Станишев акцентира, че непоследователността в държанието на Българска социалистическа партия може да бъде осъдена, изключително на локалните избори.

" При коалиране с ГЕРБ ще настъпи внезапен отлив и ще се окаже, че резултатът от вота може да бъде победен. Но явно за някои хора персоналното оцеляване е по-важно от целите на Българска социалистическа партия като партия ".

Според него обединението е компромис, когато нямаш 121 депутати, само че е значимо компромисите да бъдат върху ясна политическа база с стратегия и с явен механизъм за взимане на решения.

" При експертен кабинет всичко ще бъде зад кулисите. Не можеш да не платиш цена. Но натежава отговорността ".

И напомни, че през последните две години съществена задача за Бойко Борисов е извеждането на ГЕРБ от изолираност:

" Сега ГЕРБ могат да си приказват с всички. Номинацията на Мария Габриел е мощен знак към Европейски Съюз, където има неспокойствие да бъде формирано държавно управление. Тясното във времето съвпадане сред поръчката на ГЕРБ, че желаят оставката на основния прокурор, и поръчката на Висш съдебен съвет също демонстрира, че мечтаният сътрудник за ГЕРБ е Политическа партия. От Политическа партия би трябвало да се освободят от детската болест на младата партия - ние сме единствените и най-хубавите ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР