Светът се намира на много опасен етап от развитието на

...
Светът се намира на много опасен етап от развитието на
Коментари Харесай

СЗО: Пандемията от COVID-19 става много опасна

Светът се намира на доста рисков стадий от развиването на пандемията от ковид заради варианта Делта, съобщи през днешния ден генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

По време на брифинг той заяви, че този вариант към този момент е открит в минимум 98 страни, като обърна внимание, че този вариант е доста рисков и продължава да мутира.

„ В композиция с по-вирулентни разновидности като Делта, който бързо се трансформира в преобладаващ вариант в доста страни, ние се намираме в доста рисков интервал от тази пандемия “, сподели ръководителят на СЗО.

Според него, системата на опазването на здравето би трябвало да следи за появяването на нови разновидности на ковид и непрекъснато да се приспособява към тях. Гебрейесус означи значимостта на тестванията за зараза, ранното разкриване, изолирането на инфектираните и тяхното лекуване и акцентира нуждата от спазването на всички защитни ограничения - да се носят маски, да се поддържа обществена отдалеченост и да се проветряват пространствата.

Освен това прикани международната общественост да си оказват помощ с имунизациите, апаратите за вентилация, медикаментите и тестванията, както и да ускорят имунизацията.

„ Това е най-хубавият метод за закъснение на пандемията от COVID-19, за избавяне на човешки животи, за стимулиране на същинско световно икономическо възобновяване и попречване на повишаването на нови рискови разновидности на ковид “, заключи Тедрос Аданом Гебрейесус.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР