Светът се е променил, а с него и ежедневните ни

...
Светът се е променил, а с него и ежедневните ни
Коментари Харесай

Кратко ръководство за проява на добри маниери при употребата на смартфона!

Светът се е трансформирал, а с него и ежедневните ни привички.Твърде постоянно използваме смарт телефона си, когато сме сами.Окажем ли се в публично пространство, може да е мъчно да се освободим от навика незабавно да четем известията си, или да се любуваме на превзелото ни наличие.

Използването на телефона в избрани обществени среди може да бъде същинско предизвикателство за нас, да вземем за пример когато сме с околните си, без значение от модела на телефона, който притежаваме,без значение дали става въпрос за iPhone 14 или iPhone 15.

Независимо че няма публично управление за държанието ни, през днешния ден ще те срещнем с някои " неписани правила ", с цел да ти помогнем да избегнеш неуместни обстановки, когато си с други хора!

Правила за положително държание по време на събития.

Намираш се на събитие, даже и да звучи пресилено, всички знаем какъв брой мъчно е да се участва същински.Тогава остави телефона си настрани и избягвай разсейването, което може да попречи на същинското ти другарство с хората към теб. Разбира се, в случай че получиш значимо или незабавно известие,допустимо е да отговориш неотложно.Но и в подобен миг те съветваме да бъдеш предпазлив, да се оттеглиш на по-тихо място, след което да се върнеш към първичния диалог.

Все още ти е мъчно се откажеш от смарт телефона си,тогава се пробвай да го превърнеш в инструмент, който да ти помогне да намериш нови тематики за диалог. Потърси най-интересните вести, или показа изображения, които прибавят стойност към диалога.

Дори да не си на кино или спектакъл, значимо е да обръщаш внимание на настройките на звука на телефона си, когато общуваш. Избери изключване на звука или осцилация, с цел да си сигурен, че няма да нарушиш, другояче спокойната атмосфера.

Всички обичаме фотосите, тъй като те са естественият метод да запазим скъпи мемоари за дълго време. Въпреки че доста хора са склонни да снимат всичко, до което съумяват да се допрян, увери се, че го правиш с мярка. Записването или снимането би трябвало да бъде непокътнато за специфични моменти, без да се пречи на другите, или да се нарушава тяхната цялост и право на персонален живот.

Примери за " по този начин не се прави " и някои хрумвания по какъв начин да подходиш към тях!

Основният принцип, който би трябвало да следваш, е да избягваш несъразмерната приложимост на телефона си. Не прекарвай цялата вечер в инспекция на обществените мрежи или известията си, тъй като рискуваш да пропуснеш значими моменти в полемиката и да покажеш неприветливо отношение към присъстващите.

Споделяш маса с някого, остави телефона си настрани, защото потреблението му може да се смята за неуважително и би могло да попречи на връзката ти с другите.

Желаеш да снимаш или филмираш хора, не се притеснявай преди този момент да поискаш разрешението им. Възможно е да има обстановки, в които снимането е напряко нелегално. Личният живот е право, което не може да бъде нарушавано. 

Досега най-досадният аспект на потреблението на смарт телефона в обществен подтекст е цялостното игнориране на другите и несъразмерното му потребление. Колкото и да ти е мъчно първоначално, ще откриеш, че щом оставиш телефона си в ъгъла на масата, диалозите стават по-приятни, а другарските връзки - по-здрави. Сигурни сме, че ще намериш съвършения баланс сред технологиите и общуването с хората в живота си!

Как потреблението на смарт телефона може да повлияе на взаимоотношенията ти с другите?

Последиците от несъразмерната приложимост на телефона не се лимитират само до събития или обществени кръгове, а могат да обиден даже най-близките връзки в живота ти. Рискуваш да се отдалечиш прочувствено от околните си и да предизвикаш възприятие на отменяне или занемаряване. Без значение в какъв вид връзка се намираш, тя може да пострада вследствие на неангажираност, а обидата мъчно може да се не помни.

Многократното регулиране на телефона по време на среща може да се изтълкува като симптом на досада или даже пренебрежение. Постоянното спиране на диалога, с цел да отговориш на позвънявания или известия, основава напрежение сред сътрудниците в диалога.Пристрастяването към мобилните телефони се отразява непоправимо на качеството на времето, което прекарваш с околните си. Вместо да се ангажираш тялом и духом в общи действия,склонен си да се вглъбиш в наличието, което тече на екрана. С течение на времето тази настройка води до възприятие на изолираност и изстудяване на връзките.

Тъй като от ден на ден и повече използваме телефона, вербалната връзка става все по-трудна за определяне. Изпращането на текстови известия сигурно е по-лесно, само че от това страда качеството на връзката, както и установяването на мощни и същински дълбоки взаимоотношения.

Може би най-хубавият съвет, който можем да ти дадем, е всякога, когато усетиш податливост да вадиш телефона от джоба си по средата на диалога - отдели няколко минути за размисъл! Помисли си, в действителност ли би трябвало да отговориш на съответното позвъняване или известие! Тогава сигурно ще установиш - доста постоянно всяка виртуална полемика може да бъде отсрочена. 

Пожелаваме ти здравословно и умерено потребление на смарт телефона в името на добре уравновесен и прочувствено кондензиран живот!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР