Светът преживява смутни времена, пандемията от COVID-19 все още не

...
Светът преживява смутни времена, пандемията от COVID-19 все още не
Коментари Харесай

ООН: Китай предоставя ценна сигурност за дестабилизиращия се свят


Светът претърпява смутни времена, пандемията от COVID-19 към момента не е завършила, а международната стопанска система е изправена пред риск от криза. Ескалацията на обстановката в Украйна провокира енергийна и продоволствена рецесии. По-опасното обаче е, че манталитетът от Студената война и „ политиката на блоковете “ се появяват още веднъж. Унилатерализмът и протекционизмът са във напредък, разяснява радио Китай, представено от " 24 часа ".

На този декор на провелия се на 24 септември в Ню Йорк общ спор в границите на 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации членът на Държавния съвет и външен министър на Китай Уан И за следващ път показа пред света подетите от китайския ръководител Си Дзинпин начинания за световната сигурност и за световното развиване, както и кардиналната позиция на Китай по редица значими интернационалните въпроси, която е израз на общия консенсус сред множеството страни в света.

Руско-украинският боен спор е съществено предизвикателство за международния мир и сигурност. Китай е на мнение, че суверенитетът и териториалната целокупност на другите страни би трябвало да бъдат зачитани, а задачите и правилата, залегнали в Устава на Организация на обединените нации, да бъдат спазвани.

Китай приканва за незабавното възобновяване на разговора сред заинтригуваните страни и анулацията на едностранните наказания.

Председателят на 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации Чаба Кьорьоши съобщи, че Китай играе основна роля в делата на Общото заседание на Организация на обединените нации. Подетите от ръководителя Си Дзинпин значими начинания дават мечтаните вероятности и решения за ефикасното справяне с провокациите.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш даде висока оценка за основната роля на Китай в поддържането на многостранността и напредването на интернационалното съдействие и стабилно развиване. Той съобщи, че Организация на обединените нации поддържа самодейността за световното развиване.

" Инициативата ще спомага и форсира реализирането на дневния ред на Организация на обединените нации за устойчивото развиване до 2030 година ", съобщи Антониу Гутериш.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР