Светът около нас непрекъснато се променя и развива. Възникват нови

...
Светът около нас непрекъснато се променя и развива. Възникват нови
Коментари Харесай

От Администратор на данни до Експерт по Управление на Риска

Светът към нас непрестанно се трансформира и развива. Възникват нови занимания и специалности за хората. Тези хора минават през стадии на кариерно развиване, започвайки от най-ниското равнище, само че с времето и годините, биват възнаградени по отговарящ метод - повишение или издигане на по-високо равнище в организацията.

Това е Мирослав Филипов. Мирослав се причислява към компанията AIG при започване на 2014 година Работил е на няколко позиции, като от към година насам, той е преназначен на позиция Експерт по Управление на Риска.

 ЕЙ АЙ ДЖИ ЮРЪП ЛИМИТИД (КЛОН БЪЛГАРИЯ) КЧТ

Би ли описал работата си в AIG с няколко фрази?

Част съм от районния екип по ръководство на бизнес риска, отговарящ за офисите на компанията в страните от Европа, Африка и Близкия Изток. Моята позиция е обвързвана с това да подкрепям тези страни в установяването на ефикасна стратегия за гарантиране непрекъснатостта на бизнес процесите, след настъпване на даден случай. В това число, ръководство на риска, анализиране и правене на устойчиви спешни проекти, както и тяхното от време на време тестване против всички аспекти на спиране на активността. Сътруднича с бизнес отделите, с цел да разпознават основни остатъчни опасности и да ги ръководят дейно, както и с цел да се приготвят за непредвидени събития.

Защо избра да работиш тъкмо в нея и с какво подкрепя за твоето кариерно развиване?

Както доста от нас, не съм предполагал, че ще работя за застрахователна компания. Избрах AIG най-много, тъй като желаех да работя за огромна интернационална компания, където да имам път за развиване, да употребявам знанията си, да се модернизирам непрестанно и да строя кариера. AIG ми даде сигурност и вероятност за по-нататъшното ми професионално развиване. Работата ми ме срещна с изобретателни хора, с световен метод на мислене, които ме направляваха и ми даваха верните препоръки, за което съм признателен.

Колко време работи като админ, след което си бил преназначен на позиция началник на екип?

Работих като Администратор за към година, след което в продължение на повече от 2 години бях началник на същия екип. От месец май 2017 насам съм в районен екип на AIG. Първоначалната ми позиция не беше мечтаната работа, само че знаех, че в случай че си правя поставените задания съзнателно и съумея да стана специалист, в това което върша, рано или късно иска ми се даде опция за развиване. В момента работя това, което желаех, откакто приключих висшето си обучение преди 4 години.

Kaкви cтъпки тpябвa дa бъдaт изминaти, с цел да се пристъпи от позиция Aдминистратор към позицията, на която работиш сега?

Първо - непримиримост и неизменност, да не пестиш сили и да не се отказваш елементарно, само че и в това време да не губиш новаторски метод. Съществено е да поддържаш вътрешната си мотивация и да се усъвършенстваш в това, което правиш сега, даже да не ти се коства, че това е мечтаната ти работа. Търпението е основно към триумфа. Много хора бързо губят интерес и се отхвърлят, желаят нещата да се случат в този момент и незабавно, само че дано не забравяме, че всяка компания има избран път за развиване, по който би трябвало да премине един чиновник. Това не постоянно става, когато ние го желаяме, само че когато по едно и също време служителят и компанията са подготвени за това. Разбира се, има неща, които не зависят от нас, само че аз мога да кажа, че се усещам късметлия, тъй като попаднах на верните мениджъри. Също по този начин би трябвало и да умееш да се учиш от грешките си, няма неприятно в случай че сбъркаш един път или два пъти, стига да извлечеш поуките отсега нататък.

Какви са провокациите пред тази служба?

Ролята ми изисква фокус върху всекидневното взаимоотношение с разнообразни хора, както и умеенето да извлечеш най-хубавото от тях. Говорим за сътрудници от разнообразни страни, култури, с разнообразни характери, езици, в разнообразни времеви зони. Няма повсеместен метод, който да е използван и да работи за всички еднообразно. Точно това е най-голямото предизвикателство в сегашната ми позиция.

Кое е нещото, което те стимулира да изпълняваш работата си пълноценно?

Вярвам, че това което върша има удобно отражение върху компанията. Знам, че в случай че си свърша добре работата, то и бизнесът ще продължава да пораства. Това носи нови благоприятни условия и вероятности за развиване за всички.

Как реагираха сътрудниците ти, когато схванаха, че точно ти си този, който ще бъде новият им началник?

Повечето ме одобриха, само че имаше обособени членове на екипа, които не бяха съгласни или просто мислеха, че те трябваше да заемат позицията. В такива обстановки не постоянно е елементарно да започнеш, само че с течение на времето би трябвало да докажеш, за какво тъкмо ти си определен - да покажеш на екипа, че ти си там, с цел да направиш работната им среда по-лека, както и това, че могат да разчитат на теб. Ключът към триумфа е да спечелиш доверието и уважението на сътрудниците си.

Чувстваше ли се необичайно, откакто смени работната позиция?

В началото всяка от тях имаше своите особености, нови процедури, системи, сътрудници, среда, само че постоянно има интервал на акомодация, който трае до няколко месеца преди да достигнеш предстоящото равнище на работливост. Независимо от позицията, значимо е да останеш отворен към провокациите и да не спираш да се учиш.

Посочи три провокации, които се отвориха пред теб, работейки в тази компания?

При работата с екипа и клиентите, както към този момент загатнах няма повсеместен метод, който да носи триумф при всички. Важно е да адаптираш метода си съгласно обстановката и индивида против теб, тъй че и двамата да спечелите. Клиентите нормално имат своите упования за отлична услуга и я желаят неотложно. В този ред на мисли, оправянето с напрегнати обстановки, приоритизирането на дилемите и умеенето за водене на договаряния, са основни за сполучлив резултат. Корпоративната просвета е различен фактор, който трансформира метода на взаимоотношение на другите равнища в компанията. Следва да си осведомен с всички правила, политики и процедури, които оформят и направляват цялостната работна среда. Именно в това се корени една от главните разлики сред действието на един световен бизнес, спрямо работата на една локална компания. Намирането на баланс сред персоналния живот и работата, е предизвикателство за доста организации, изключително в бранша на финансовите услуги. Едно от преимуществата на AIG е предоставената опция за работа от у дома, която сигурно подкрепя поддържането на този баланс.

Каква е твоята формула за триумф, без която не можеш?

Няма съответна формула - в случай че искаш да постигнеш нещо, просто би трябвало да се потрудиш и да си толерантен. Смятам, че нищо не идва инцидентно и положителната работа се възнаграждава рано или късно.

Виж свободните позиции в ЕЙ АЙ ДЖИ ЮРЪП ЛИМИТИД (КЛОН БЪЛГАРИЯ) КЧТ

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР