Светът очаква мащабен израелски удар срещу Иран, включително срещу ядрени

...
Светът очаква мащабен израелски удар срещу Иран, включително срещу ядрени
Коментари Харесай

Израел ще порази обекти на Иран на 7 октомври?

Светът чака огромен израелски удар против Иран, в това число против нуклеарни обекти, в идващите часове.

Израел счита да порази обекти на Терехан на 7 октомври, годишнината от нападението на Хамас, показва " Вашингтон поуст ".

Израел няма да се вслуша в препоръките на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, предизвестиха специалисти.

По-рано той съобщи, че не поддържа концепцията Израел да нападна ирански нуклеарни обекти, написа БТВ.

Във вторник вчерта Иран изстреля десетки балистични ракети против израелски обекти и аргументи вреди, в това число в израелски военновъздушни бази, макар че ЦАХАЛ отхвърли да са наранени самолети или сериозна инфраструктура. ЦАХАЛ даде обещание, че отговорът ще бъде „ сериозен и забележителен “.

Високопоставен чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати акцентира, че Израел не дава гаранции на Вашингтон, че " няма да нападна ирански нуклеарни обекти ".

„ Израелците няма да се лимитират от това, което президентът и някогашният президент имат да кажат “, сподели от своя страна Стивън Кук, старши помощник в Съвета за интернационалните връзки, пред Си Ен Ен.

„ Те ще се насочат към тези уреди и оръжия в Иран, които са най-опасни за Израел. Истинският въпрос е до каква степен ще стигнат израелците в ескалацията и дали иранците ще се почувстват принудени да отговорят (отново) “, прибавя Кук.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху сподели, че страната му е изправена пред война на седем фронта. Той назова седмината - които включват " Хизбула " и подкрепящия я Иран - " врагове на цивилизацията ".

Междувременно ливанската столица Бейрут беше подложена на мощни израелски въздушни удари през нощта.

Военновъздушните сили на Иран са в нараснала подготвеност в очакване на офанзивата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР