Светът на мотоциклетите е пълен с уникални конструкции, изгубени във

...
Светът на мотоциклетите е пълен с уникални конструкции, изгубени във
Коментари Харесай

Мотопед, за който не сте чували, е нещо рядко виждано - видео

Светът на мотоциклетите е цялостен с неповторими структури, изгубени във времето. От време на време се появяват по търгове като увещание за времето, когато някой е основал нещо като нищо друго. Този Express Kavalier 115 от 1965 година е подобен.

През 1961 година съдействието на немските производители DKW, Express и Victoria, наречено Zweirad Union, пуска мотопед, който наподобява повече на концепциите, които в никакъв случай не стигат до произвеждане. Но той съумява и поразителният му дизайн му печели прякора „ Тин Банан “. Името му на пазара е зависел от дистрибутора, един от които го е нарекъл Victoria Type 115. Мотопедите са били идентични, само че с цветове, разнообразни при дистрибуторите.

Този Express Kavalier 115 от 1965 година е много специфичен. Kavalier 115, сходно на неговите братя и сестри, има корпус от пресована стомана. Подобно на италианските скутери, Kavalier 115 скрива цапащите се механични елементи под красивата каросерия. Дори задвижващата верига е покрита.

Малкият мотор с вентилаторно изстудяване създава и дребните 2 конски сили, задвижвайки тристепенна трансмисия. Захранването е през 12 мм карбуратор Bing. Двигателят на мотопеда е затрупан от Zweirad Union с хромиран кожух.

Според немска публикация в Wikipedia, цитираща книга за историята на мотоциклетите DKW, поддържането на това нещо изисква доста работа. Твърди се, че промяната на свеща, да вземем за пример изисква куп принадлежности и елементарното постигане до резервоара за гориво изисква събаряне на похлупак. Този контейнер за гориво самичък по себе си е много неповторим, тъй като той и капакът на фара са едно цяло.



Колко е добър дизайнът на машината? Той печели премията „ Най-добър в класа “ на Boca Raton Concours d’Elegance през февруари 2020 година Над 56 години машина да е в тази форма е необикновено. Част от това е, тъй като не е каран от 31 години, държан е без течности и е в безупречно положение.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР