Светът може и да преминава на свръх бърз интернет по

...
Светът може и да преминава на свръх бърз интернет по
Коментари Харесай

Телефон за 12 долара дава достъп до интернет в селските райони на Индия

Светът може и да минава на свръх бърз интернет по стандарт 5G или даже 6G, само че селските региони на Индия към момента всеобщо се движат с 2G скорост.

Всичко това може да се промени с телефонa за 12 $, който " Джио " (Jio), поделение на " Рилайънс индъстрис " (Reliance Industries), показа по-рано тази седмица, написа Българска телеграфна агенция, базирайки се на Си Ен Би Си.

Телекомуникационното поделение на индийския конгломерат по този метод дава опция повече хора да получат достъп до интернет с помощта на евтиното устройството, което има функционалност за работа със международната мрежа при стандарт 4G.

Новият телефон си слага за цел да понижи пропастта в свързаността, която се следи сред селските и градските региони на страната, като на потребителите без смарт телефони са даде по-евтина опция да преминат от 2G на 4G мобилни мрежи.

В Индия към момента има 250 милиона консуматори на мобилни телефони, които остават в 2G ерата, без опция да употребяват базови услуги на интернет в миг, когато светът е на прага на 5G революцията, показва ръководителят на " Джио " Акаш Амбани в прессъобщение.

Новият уред, наименуван " Джио Бхарат " (Jio Bharat), е ориентиран към консуматори, които за първи път се сблъскват с мрежата, като им дава опция да употребяват базови функционалности, без да бъдат обърквани от безбройните приложения на смарт телефоните, отбелязва анализатор.

Индия към този момент е вторият максимален пазар за смарт телефони в света и евентуално интернет потребителите в страната ще се усилят с 300 милиона, което ще я направи страната, която най-бързо обезпечава интернет услуги за хора, които към момента не са свързани към мрежата, добавя специалистът.

Освен с ниски цени на апаратите, " Джио " се пробва да притегли клиенти и посредством евтините абонаментни проекти, които са с 30 % под предлаганите от другите телекоми - неограничените позвънявания и 14 гигабайта данни костват едвам 1,50 $.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР