Светът може да изхрани нарастващото си население, без да причини

...
Светът може да изхрани нарастващото си население, без да причини
Коментари Харесай

Учени: Земята може да е несигурно място за живот до 2050 г.

Светът може да изхрани възходящото си население, без да аргументи непоправими вреди на околната среда, в случай че хората употребяват по-малко месо, понижат на половина прахосаната храна и приложат по-добри практики в селскостопанската активност, обявиха учени след извършено интернационално проучване. Неизпълнението на даже една от тези цели може да усили климатичните промени, да усили замърсяването и да понижи естествените запаси, като по този метод планетата ще стане нестабилно място за човечеството.


Светът би трябвало да създаде 50% повече храна, с цел да поддържа живота на близо 10 милиарда души към 2050 година, оповести Организация на обединените нации. Ако нещата не се трансформират, това може да усили с 90% въздействието на производството на храни върху околната среда към 2050 година, т.е до равнище, при което планетата ще е нестабилно място за човечеството, означават учените.

За да се предотврати това, всеки би трябвало да премине към хранителен режим, който е богат на зелени зеленчуци, плодове и ядки и включва малко количество алено месо и млечни артикули.

" Препоръчваме да се употребява по-малко от една порция алено месо седмично ", сподели ръководителят на проучването Марко Спрингман от Оксфордския университет.

Според Организацията на Организация на обединените нации по издръжка и земеделие (ФАО), добитъкът е виновен за към 14,5% от световните парникови излъчвания.
 Доклад: Трябват незабавни ограничения за ограничение на световното стопляне Доклад: Трябват незабавни ограничения за ограничение на световното стопляне
Времето за ограничение на световното стопляне изтича - светът разполага единствено с 12 години, с цел да реагира, предизвестяват водещи климатолизи. Поставен...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР