Светът може да бъде изправен пред пандемия десетки пъти по-страшна

...
Светът може да бъде изправен пред пандемия десетки пъти по-страшна
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Чака ни по-страшна пандемия от COVID-19

Светът може да бъде изправен пред пандемия десетки пъти по-страшна от актуалната с COVID-19. Тази мрачна прогноза показа създателят на " Microsoft " и съпредседател на благотворителна фондация Бил Гейтс в изявление за немския вестник " Зюддойче цайтунг ", оповестява портала " Лента.ру ", съобщи БГНЕС.

Тази пандемия е ужасна, само че идната може да бъде 10 пъти по-страшна. Според него, светът към момента не е подготвен за нова зараза от подобен мащаб.

В същото време Гейтс означи достиженията на актуалната медицина и просвета. Той акцентира, че в случай че пандемията от ковид е избухнала преди пет години, надали би било допустимо да се разработят ваксини толкоз бързо.

Милиардерът прикани да се подготвим за нови пандемии. Според него, те би трябвало да се одобряват толкоз съществено, колкото евентуален боен спор. В тази връзка той смята за рационално да предприеме съществени стъпки от целия свят, с цел да се опълчи на инфекциите. По-специално, Гейтс предлага да влага милиарди в развиването на науката, тестването и основаването на световна система за предизвестие за нови огнища на заболявания.

В допълнение, създателят на " Microsoft " означи значимостта на образуването на специфичен " екип за реакция ". При липса на опасности от нова пандемия, нейните членове би трябвало да се съсредоточат върху повишение на своите пълномощия. Той също по този начин предложи да се организират постоянни учения за тях, като тези, през които минават военните.

Мислете за тях като за пандемична пожарна бригада. Тези висококвалифицирани експерти би трябвало да бъдат готови да реагират на евентуално спешна обстановка незабавно щом стане известна.

Милиардерът приказва за имунизациите на 22 януари. " Едно от преимуществата на 65-годишна възраст е, че мога да получа имунизацията COVID-19. Получих първата си доза тази седмица и се усещам ужасно ", написа той в Туитър. Отделно Гейтс благодари на всички учени, участници в процеса, регулатори и здравни експерти, които са били в челните редици на битката против ковид.

Гейтс и брачната половинка му Мелинда имат лична благотворителна организация " Фондация Бил и Мелинда Гейтс ". Основните му области на работа включват битка с рисковите заболявания в разрастващите се страни, както и разнообразни стратегии в региона на опазването на здравето и образованието в Съединени американски щати. Към днешна дата фондът е отпуснал към 1,75 милиарда $ за противопоставяне на пандемията на COVID-19.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР