Светът може да бъде изправен пред , десетки пъти по-страшна

...
Светът може да бъде изправен пред , десетки пъти по-страшна
Коментари Харесай

Бил Гейтс с прогноза за нова пандемия и то десетки пъти по-страшна

Светът може да бъде изправен пред, десетки пъти по-страшна от актуалната с COVID-19. Тази мрачна прогноза показа създателят на Microsoft Бил Гейтс в изявление за немския вестник " Зюддойче цайтунг ", съобщи БГНЕС.
Тази пандемия е ужасна, само че идната може да бъде 10 пъти по-страшна, твърди Гейтс. Според него, светът към момента не е подготвен за нова зараза от подобен мащаб и тъкмо това е акцентът на размислите му.
 Бил Гейтс: Има заплаха от „ имунизационен шовинизъм ” Бил Гейтс: Има заплаха от „ имунизационен шовинизъм ”
Основателят на Майкрософт Бил Гейтс предизвести за заплаха от „ имунизационен шовинизъм “ и „ нехаен метод “...
В същото време Гейтс означи достиженията на актуалната медицина и просвета. Той акцентира, че в случай че пандемията от ковид беше избухнала преди пет години, надали би било допустимо да се разработят ваксини толкоз бързо.
Милиардерът прикани да се подготвим за нови пандемии. Според него, те би трябвало да се одобряват толкоз съществено, колкото евентуален боен спор. В тази връзка той смята за рационално да предприеме съществени стъпки от целия свят, с цел да се опълчи на инфекциите. По-специално, Гейтс предлага да влага милиарди в развиването на науката, тестването и основаването на световна система за предизвестие за нови огнища на заболявания .
В допълнение, създателят на Microsoft означи значимостта на образуването на специфичен екип за реакция. При липса на опасности от нова пандемия, неговите членове би трябвало да се съсредоточат върху повишение на своята подготовка. Той също по този начин предложи да се организират постоянни учения за тях, като тези, през които минават военните.
Мислете за тях като за пандемична пожарна бригада. Тези висококвалифицирани експерти би трябвало да бъдат готови да реагират на евентуално спешна обстановка незабавно щом стане известна, изясни Гейтс.
 Бил Гейтс си постави ваксина против ковид, само че не сподели коя Бил Гейтс си постави ваксина против ковид, само че не сподели коя
Бил Гейтс си постави първата доза от имунизацията против ковид, заяви самият той в Twitter. Съоснователят на Microsoft уточни, че се ч...
Милиардерът приказва и за имунизациите - той си сложи ваксина против ковид, само че не стана ясно коя от наличните е предпочел. " Едно от преимуществата на 65-годишна възраст е, че мога да получа имунизацията COVID-19. Получих първата си доза тази седмица и се усещам ужасно ", написа той в Twitter. Отделно Гейтс благодари на всички учени, участници в процеса, регулатори и здравни експерти, които са били в челните редици на битката против ковид.
Гейтс и брачната половинка му Мелинда имат лична благотворителна организация " Фондация Бил и Мелинда Гейтс ". Основните ѝ области на работа включват битка с рисковите заболявания в разрастващите се страни, както и разнообразни стратегии в региона на опазването на здравето и образованието в Съединени американски щати. Към днешна дата фондът е отпуснал към 1,75 милиарда $ за противопоставяне на пандемията на COVID-19.
Изявите на Гейтс на тематика " медицина " обаче провокират и необятен отрицателен отзив в целия свят. Мнозина са тези, които не му имат вяра и постоянно слагат въпроса от позицията на какво обучение и на каква експертност той си разрешава да приказва по медицински въпроси, какъвто е COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР