Светът като цяло не беше готов за разпространението на коронавируса.

...
Светът като цяло не беше готов за разпространението на коронавируса.
Коментари Харесай

Шефът на СЗО посочи отличниците в борбата с COVID-19

Светът като цяло не беше подготвен за разпространяването на ковид. Това съобщи генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус, съобщи БГНЕС.

Според него Нова Зеландия и Руанда са вложили сполучливо в универсални здравни грижи. "Трябва да подсигуряваме, че всеки на планетата има достъп до медицински услуги и грижи, нужни за реализиране на най-високите равнища на физическо и психическо здраве ", сподели Гебрейесус пред The Financial Times.

Ръководителят на СЗО също по този начин даде за образец Тайланд, където лекарите демонстрираха "хуманност и нюх към локалната общественост ", обикаляйки хората със признаци по домовете им. С това, съгласно него, страната се е отличила спрямо по-развитите страни.

"Десетилетия на вложение в здравната система разреши на тези страни бързо да реагират на появяването и разпространяването на COVID-19 при започване на януари ", заключи той.

Говорейки за западните страни, Гебрейесус открои Италия: съгласно него "сътрудничеството на национално равнище и взаимоотношението с науката " помогнаха на страната да преодолее всеобщото разпространяване на инфекцията. Но в Италия нещата още веднъж потеглят на зле и, както по-рано съобщихме,

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР