Светът изглеждаше много по-различно преди 50 години. Първата кабелна мрежа

...
Светът изглеждаше много по-различно преди 50 години. Първата кабелна мрежа
Коментари Харесай

Пуснете потребителските данни да работят в полза за бизнеса ви

Светът изглеждаше доста по-различно преди 50 години. Първата кабелна мрежа преди малко беше дебютирала, а компактният диск към момента беше авангардна технология. Очакванията на потребителите също изглеждаха много разнообразни през 1972 година В по-голямата си част потребителите чакаха главното от марките: положително обслужване, качествени артикули и рационални цени.

Днешните бизнесмени обаче играят напълно друга игра, а потребителите са научили нови стъпки. Съвременните купувачи освен желаят потребителско пътешестване, което се свързва безпроблемно през цифрови канали и точки на досег, само че също по този начин изискват точно съобразени взаимоотношения, предложения и прекарвания.

Според отчета на Salesforce " Състояние на обвързвания клиент "  около 80% от хората в този момент считат, че цялостното потребителско преживяване е също толкоз значимо, колкото и продуктите или услугите на бизнеса. Други 66% чакат фирмите да схванат и посрещнат техните потребности, а повече от половината чакат предсказуема персонализация, когато става въпрос за предложения. Данните демонстрират, че две трети от потребителите имат вяра, че фирмите към момента се отнасят към тях като към зъбни колела.

Въпросът, на който бизнесмените би трябвало да отговорят в тази модерна конкурентна среда, е по какъв начин могат да се развиват, с цел да подобрят цялостното потребителско преживяване. Според изследване на KIBO Commerce, Monetate и Certona, 70% от организациите, които употребяват усъвършенствана, ръководена от AI персонализация, се радват на възвръщаемост на вложенията от най-малко 200%.

На процедура обаче постигането на това равнище на персонализация в цифровия маркетинг не е толкоз елементарно. Ето по какъв начин да употребявате данните, с цел да постигнете предсказуема персонализация:

1. Задавайте верните въпроси 

Бизнесът постоянно се проваля в напъните си за предсказуема персонализация, тъй като не задава верните въпроси. Така че първо се запитайте какви бизнес цели може да ви помогне да постигнете предсказуемата персонализация. Вашите цели би трябвало да бъдат както съответни, по този начин и измерими.

Освен това помислете какви въпроси имате по отношение на вашите целеви консуматори. Отговарянето на тези запитвания ще помогне на вашия маркетингов екип да разпознава използвани прозрения и случаи на потребление на персонализиране, които имат смисъл за вашия бизнес. След това се запитайте какви потребителски данни са нужни за реализиране на тези цели. Това може да бъде потребителско държание по съответни маркетингови канали, демографски данни на аудиторията или външни фактори, като да вземем за пример сезонни трендове.

Фирмите от дълго време разчитат на данни от трети страни от бисквитки на уеб страници, с цел да наблюдават уеб интензивността на потребителите и да персонализират рекламите и продуктовите оферти. Въпреки това, защото Гугъл възнамерява да спре бисквитките на трети страни до идната година, ще бъде рационално да планирате авансово и да дадете приоритет на събирането на данни от първи страни непосредствено от потребителите.

2. Повишете сегментирането на вашата публика

Факт е, че демографските данни сами по себе си няма да ви оказват помощ да предоставите персонализацията в цифровия маркетинг, която чакат 71% от актуалните консуматори, съгласно McKinsey & Company. Когато употребявате единствено обичайно сегментиране с данни за минали интервали, обаче, вие заобикаляте потребителите.

Хората съдържат голям брой, което значи, че евентуално ще попаднат в голям брой сегменти. Само тъй като някой се вписва в съответен сегмент, когато взаимодейства с вашия уеб страница този месец (или даже този ден), не значи безусловно, че ще се впише в този сегмент, когато се върне. Така че, с цел да подобрите цялостното преживяване на потребителите, би трябвало да активирате динамично сегментиране на аудиторията.

По този метод вие ще позволите на потребителите да влизат и излизат от избрани сегменти в действително време, защото техният подтекст се трансформира и желанията им. В последна сметка динамичното сегментиране на аудиторията е обвързвано с срещата на потребителите там, където се намират в този миг.

3. Пуснете потребителските си данни да работят 

След като разполагате с динамично сегментиране на аудиторията, можете да започнете да подобрявате цялостното преживяване на потребителите с по-добри рекомендации за артикули и услуги въз основа на многочислени фактори, вариращи от трендовете за покупки и търсене на потребителите до геолокация, сезон и даже време.

Как наподобява това на процедура? Представете си да вземем за пример, че управлявате бизнес за търговия на дребно с алкохол с алтернатива " купете онлайн, вземете от магазина ". Докато потребителят преглежда вашата онлайн селекция, вие можете (и трябва) да оптимизирате рекомендации въз основа на това какви артикули има на склад във вашия физически магазин.

Днешните бизнесмени би трябвало да слушат членовете на целевата си публика, с цел да съумеят в предсказуемата персонализация. Отминаха дните, когато потребителите чакаха марките да дават нужния най-малко. Днес би трябвало да употребявате потребителски данни, с цел да подобрите цялостното потребителско преживяване на всяка крачка.

Източник: Даян Кенг за 

Превод и редакция: Нели Тодорова              
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР