Светът е вперил поглед в изследователите, които търсят лекарство срещу

...
Светът е вперил поглед в изследователите, които търсят лекарство срещу
Коментари Харесай

Защо откриването на ваксина не става лесно

Светът е вперил взор в откривателите, които търсят лекарство против COVID-19. Провеждат се стотици клинични изпитвания, с цел да се откри отговор на въпроса – с какво да лекуваме заболяването. Американският президент Доналд Тръмп скандализира света с концепция за " инжектиране на дезинфектант ", която в следствие изясни, че била жлъч, а не съществено предложение. Защо откриването на лекуване не става с едно " тракване на пръсти ", а е сериозен, нескончаем и свръх контролиран развой – споделя Мария Ванкова.

В момента хиляди пациенти по целия свят вземат участие в стотици клинични изпитвания на медикаменти и ваксини в опит да се откри оръжие против Коронавирус - 19. Работи се непрекъснато на няколко континента, с цел да се съберат по-бързо солидни доказателства, че някоя от терапиите бори вируса.
Произведено в България: Учени от Българска академия на науките работят върху основаването на ваксина против COVID-19 Първите проби с хора на българска ваксина против ковид ще стартират до 15 месеца
Създаването на молекула и превръщането й в лекарство, с което действително да се лекуват пациенти лишава години, даже десетилетие. В миг на пандемия обаче светът няма време да чака толкоз дълго.

Затова се изпитват медикаменти, които към този момент са проучвани за други болести. За тях към този момент са събрани данни за сигурността им при хора, което разрешава да се прескочат някои от другояче наложителните етапи в изпитването.

" Много хубаво го сподели, шефът на най-голямата компания: Ние няма да оставим нито един камък не преобърнат, т.е. всичко, което имаме в нашия боеприпас, което има евентуални упования да оказва помощ и да работи при COVID-19, ние ще го изследваме ", съобщи доцент Борислав Борисов, ръководител на Българска асоциацията по клинични изследвания.
Светът в търсене на оръжие против COVID-19: Колко близо сме до лекарство? Работи се непрекъснато на няколко континента, с цел да се съберат по-бързо солидни доказателства, че някоя от терапиите бори вируса
" Това е единственият късмет, другояче, в случай че би трябвало да се мине през целия път на изпитване предклиничен и клиничен - това не може да се случи толкоз бързо ", добави доктор Желязко Арабаджиев, шеф на отделението по Медицинска онкология в болница " Токуда ".

Така против COVID-19 сега се изпитват разнообразни антивирусни препарати, ревматологични, имунологични.

Проверява се и резултатът на хлорокина и ходроксихлорокина, както и на няколко ваксини.

" Две имунизационни огромни проучвани се правят с БЦЖ имунизацията, там ще бъдат включени към 5000 пациента в Австралия и в Холандия. За страдание имунизационно изследване лишава извънредно доста време, защото се работи с огромен брой участници, с цел да се реализира статистическа значителност ", сподели доцент Борислав Борисов.

" Освен антивирусните препарати и имунизациите, се работи и в посока уединяване на антитела въз основата на пациенти, преболедували болестта, които антитела да бъдат мултиплицирани и употребявани в битката с COVID–19 ", добави Деян Денев.
Англия стартира тестване на ваксина против ковид Британското държавно управление ще влага 41 милиона паунда в два паралелни плана
Клиничните изпитвания се организират в следена среда и дават отговор на въпроса дали изгодите от една терапия са повече от вредите и, единствено в случай че са повече - лечението се пуска за всеобща приложимост.

" Едно е лекари при непрекъснато наблюдаване да приложат артикул, за който има очаквания, че оказва помощ, само че има и някакъв риск, да го приложат в болнична среда, където могат да реагират и да се оправят с заплахата, която да произтече от някаква странична реакция, друго е ние у дома въз основата на някакъв вид информация, която сме прочели в интернет да поемем риска и да приемем лекарствен артикул, който не е потвърден. Това може да донесе повече вреди в сравнение с изгоди, за жалост ", сподели още Деян Денев.
Мария Габриел: Клиничните проби за ваксина в Европа могат да стартират юни-юли Това, което следим в Европа, е невиждана готовност на научните откриватели и на бизнеса за произвеждане на ваксина
" Например, за хининовите препарати, за които става дума от няколко месеца, имат кардиотоксичност, т.е. могат да повлияят върху някои функционалности на сърцето – това се наблюдава от кардиолог със съответните способи, ето за какво не би трябвало да има самолечение, самоназначение и самоприложение ", изясни доктор Желязко Арабаджиев.

Резултатите от изпитванията са обществени. Вече са известни такива, при които не е реализиран стремежи резултат против COVID-19. Кога ще бъде открит продуктът е въпрос, на който никой няма безапелационен отговор. Надеждите са до няколко месеца да се съберат солидни данни за лекарство, през идната година - и за ваксина.
Китайски учени организираха първи проби с инактивирана ваксина против COVID-19 върху маймуни Малки и огромни дози от тази ваксина отчасти или изцяло опазиха макаците от заразяване с COVID-19 ", написаха откривателите Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 290 43 55 205 Света 2 940 969 21 565 203 821 842 082 Заразени* Нови Починали България 1 290 43 55 Света 2 940 969 21 565 203 821
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР