Светът е в голяма опасност. Това предупреждение отправи генералният секретар на

...
Светът е в голяма опасност.
Това предупреждение отправи генералният секретар на
Коментари Харесай

Светът е в голяма опасност, планетата ни гори, предупреждава генералният секретар на ООН - Свят

Светът е в огромна заплаха.

Това предизвестие насочи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш в тирада предшестваща срещата на водачите във вторник, предава АП.

Преди първата им среща онлайн от три години насам Гутериш предизвести, че те са изправени пред „ голямата “ задача освен да спасят планетата, „ която безусловно гори “, само че и да се оправят с продължаващата пандемия COVID-19; с споровете и климатичните катастрофи; с възходящата беднотия и неравенство; с разделянето сред огромните сили, което се задълбочи след нахлуването на Русия в Украйна.

Той уточни като проблем и „ неналичието на достъп до финансиране за разрастващите се страни, с цел да се възстановят от рецесията, невиждана от едно потомство “, която е довела до загуба на позиции в региона на образованието, опазването на здравето и правата на дамите.

Гутериш ще произнесе речта си за положението на света при откриването на годишната международна среща на високо ниво през днешния ден.

Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик съобщи, че това ще бъде " здравомислещ, изчерпателен и фокусиран върху решенията отчет " за света, " в който геополитическите разделения излагат на риск всички нас ".

" В изявлението му няма да има захаросани думи, само че той ще очертае аргументи за вяра ", сподели Дюжарик пред кореспонденти в понеделник.

77-ата среща на международните водачи в границите на Общото заседание се организира под сянката на първата огромна война в Европа след Втората международна война - спорът сред Русия и Украйна, който отприщи международна продоволствена рецесия и отвори пукнатини сред огромните сили по метод, невъобразим от времето на Студената война.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР