Светът е изправен пред страшни предизвикателства, включително COVID-19, войната в

...
Светът е изправен пред страшни предизвикателства, включително COVID-19, войната в
Коментари Харесай

СЗО: Изправени сме пред страшни предизвикателства

Светът е изправен пред страшни провокации, в това число COVID-19, войната в Украйна и маймунската шарка. Това предизвести ръководителят на Световната здравна организация в Женева, където се специалисти разискаха честите случаи на маймунска шарка.

Повече от 80 случая са доказани към този момент в Европа, Съединените щати, Канада, Австралия и Израел. Въпреки това на този стадий се счита, че рискът за необятната общност е невисок. А множеството хора, които се заразяват, се възвръщат в границите на няколко седмици. И въпреки всичко, от Световната здравна организация предизвестяват, че обстановката с COVID-19 не би трябвало да ни успокоява.

" Потвърдените случаи са намалели доста от пика на вълната Омикрон през януари тази година. А обявените смъртни случаи са на най-ниските равнища от март 2020 година В доста страни всички ограничавания са отстранени и животът наподобява доста като преди пандемията. Означава ли това, че е свършило? Не, сигурно не е свършило. Знам, че това не е посланието, което желаете да чуете, и несъмнено не е посланието, което желая да предам ", съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР