Светът е изправен пред голяма опасност във връзка с украинската

...
Светът е изправен пред голяма опасност във връзка с украинската
Коментари Харесай

ООН: Светът е изправен пред голяма опасност

Светът е изправен пред огромна заплаха по отношение на украинската рецесия, съобщи през днешния ден генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в тирада по откриването на съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации, съобщи Франс прес.

Гутериш разкритикува дейностите на Москва във връзка с Украйна и прикани Русия да изтегли войските си и да спре да дестабилизира района.

" Решението на Русия да признае по този начин наречената " самостоятелност " на Донецка и Луганска област и последвалите признаването дейности са нарушавания на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна и са несъвместими с правилата на Хартата на Организация на обединените нации ", посочи генералният секретар.

На съвещанието думата взе и украинският външен министър Дмитро Кулеба, който съобщи, че Украйна не е опасност за Русия.

" Украйна в никакъв случай не е възнамерявала и не възнамерява военна интервенция в Донбас ", сподели украинският министър.

" Началото на пълномащабна война в Украйна ще е краят на международния ред, който познаваме ", предизвести Кулеба, като прикани страните, членуващи в Организация на обединените нации, да не признават независимостта на Донецка и Луганска област.

" Русия следва да откри пътя назад към дипломацията. Тя следва да изтегли войските си и да спре да дестабилизира района. Ние желаеме мир ", посочи Кулеба.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР