Светът беше много различно място преди 10 години. Преди едно

...
Светът беше много различно място преди 10 години. Преди едно
Коментари Харесай

9 продукта и услуги, които не съществуваха преди 10 години

Светът беше доста друго място преди 10 години. Преди едно десетилетие не беше допустимо да сърфираш онлайн в Гугъл Chrome, да качваш фотоси в Instagram или да си резервираш място за пребиваване посредством Airbnb.

Няколко невероятни продукта и услуги бяха основани през миналите 10 години, а някои даже през последните 5 или 8 от тях. Business Insider показват някои от сполучливите и комфортни неща в софтуерния свят, които са изобретени след 2007-а година.

Гугъл показва своя интернет браузър Гугъл Chrome на първи септември 2008-а година. " На повърхността, ние проектирахме браузър прозорец, който е добре проведен и банален, " написа тогава основният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пикаи (той е вицепрезидент по ръководство на продуктите в този момент) в формалния блог на Гугъл.

 Снимка 284650
Източник:

Когато Стив Джобс показва iPad-а преди 7 години, той го разказва като " необикновено добър, доста по-добър от преносим компютър и смарт телефон. " Първоначалната цена на таблета е сред 499 и 829 $. От тогава устройството мина през доста промени, а двата най-нови модела са iPad Pro 2017 и iPad 2017.

Когато създателят на Гугъл Сергей Брин и софтуерният инженер Стив Хоровиц показват операционната система Android през ноември 2007-а година, те потушават слуховете, че Гугъл ще пусне G Phone (въпреки че 9 години по-късно, прави точно това с появяването на Pixel).

В днешно време има към 2 милиарда дейни устройства, които работят със софтуера на Android.

4G мрежата може и да наподобява като даденост тези дни, само че тя е тук единствено от към 7 години. Мрежата обещаваше да направи мобилния интернет доста по-бърз и по-добър и да е усъвършенстване по отношение на 3G безжичната мрежа.

 Снимка 249204

Snapchat се появи за първи път през лятото на 2011-та като приложение за изпращане на изчезващи фотоси и клипове. Тогава името му е Pictaboo, само че признакът е все същото общоизвестно духче. До септември същата година, името към този момент е променено на Snapchat и приложението набира известност измежду младежите. 6 години по-късно, Snapchat е компания на стойност 18 милиарда $ и се е разраснала до партньорство с издатели, сериали, хардуерни артикули и спомагателна действителност.

Идеята за Airbnb се образува през 2007-а година, когато един от създателите Джо Гебия изпраща имейл на съквартиранта си, Брайън Чески, с предлагането да дадат жилището си чартърен, с цел да завоюват спомагателни пари. След няколко опита Air Bed & Breakfast се появява на пазара през 2008-а година като платформа за отдаване чартърен на свободни стаи в жилището на хората или за хора, които търсят да отседнат на на ниска цена място.

В момента Airbnb работи в посоката да предлага цялостен набор от услуги за пътешестване като предлага проведени прекарвания наречени Trips както и настанявания от висок клас. 9 години след откриването, Airbnb е печеливша компания и е оценена на 31 милиарда $, което я прави втория най-високо оценен стартъп в Съединени американски щати.

 Airbnb готви нов артикул за по-богати туристи
Airbnb готви нов артикул за по-богати туристи

Атакува клиентите и на по-скъпите хотели

Spotify е показан през октомври 2008-а година в Стокхолм, Швеция. През пролетта на 2007-а година, компанията пуска обществена бета версия, само че не е публично открита преди да подпише лицензионни покупко-продажби със Sony, Universal, BMG и други. В началото всеки може да си закупи премиум абонамент, само че безплатната версия е налична единствено посредством покана. 9 години по-късно, Spotify има 140 милиона дейни клиента в света.

Instagram започва за първи път през октомври 2010-та година и 25 000 души се записват още първия ден. До 2011-та година, Instagram стана приложение на годината за iPhone и до април 2012-та година, Марк Зукерберг заплати 1 милиард, с цел да купи компанията.

Днес Instagram има 200 милиона дейни консуматори и към този момент включва директни известия, клонинг на Snapchat истории (24-часова сбирка от фотоси и клипове), видео онлайн, филтри, стикери и други.

 За две години Instagram удвои потребителите си
За две години Instagram удвои потребителите си

Общият им брой доближава главозамайващите 700 милиона
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР