света на изкуството има множество произведения, които крият загадки и

...
света на изкуството има множество произведения, които крият загадки и
Коментари Харесай

Известните произведения на изкуството и техните тайни

света на изкуството има голям брой творби, които крият загадки и редица нерешени въпроси. А това постоянно ги прави още по-интересни.

събра в ранглиста някои известни творби на изкуството и техните секрети. Вижте кои са те:

Красивата непозната: "Момичето с перлената обеца "

Изследвайки тази картина на нидерландския бароков художник Ян Времеер, учените открили, че фонът й не постоянно е бил черен. Вермеер в началото е нарисувал зелена завеса, само че с годините тя последователно потъмняла. И до през днешния ден е мистерия коя жена е послужила за модел на художника.
 Момичето с перлената обеца
Забуленият Купидон: "Момиче, четящо писмо до отворен прозорец "

И тази картина на Вермеер крие мистерия. На мястото, на което създателят е бил увековечил господ Купидон, в този момент се развява завеса. Рентгенов разбор от 1979 година разкрива, че завесата е прикрила бога на любовта Купидон. Реставратори от Дрезден откриват през 2019, че зелената завеса в действителност не е била рисувана от Вермеер, по тази причина тя ще бъде още веднъж отстранена.

A post shared by (@historyofartarchitecture) on Dec 19, 2019 at 11:02pm PST

Ян ван Ейк – "Сватбата на семейство Арнолфини "

Много от детайлите по тази картина и до през днешния ден остават сложни за интерпретиране. Очевидно е обаче, че става дума за християнско встъпване в брак. Това си проличава по свещта, горяща върху полилея. Кучето пък е знак на съпружеската честност. Но коя е загатнатата в огледалото фигура, която наподобява на художник?

A post shared by (@classicartworks) on Nov 4, 2018 at 1:04am PST

Леонардо да Винчи – "Тайната вечеря "

Леонардовата "Тайна вечеря " крие скрито предсказване за края на света, твърди италианската изследователка Сабрина Сфорца Галиция. Предположението е, че този край ще настъпи през 4006 година.

A post shared by (@_aesthastic_) on Jan 31, 2019 at 12:29pm PST

Леонардо да Винчи – "Мона Лиза "

Според някои изкуствоведи, "Мона Лиза " крие най-голямата мистерия в историята на изкуството. Коя е дамата, позната като "Ла Джоконда "? Съществувала ли е въобще? И какво значи тайнствената й усмивка? Как Леонардо е съумял да я нарисува по този начин, че погледът й като че ли следи всеки, който я следи?

Диего Веласкес – "Придворни дами "

Тя е най-сложната и най-анализирана картина в западната история на изкуството. Платното изобразява 5-годишната инфанта Мария-Тереза, наобиколена от своите невръстни помощнички, бодигард, джудже и куче. В огледалото на стената се отразяват облиците на краля и кралицата, родителите на Мария, в качеството им на фенове.
 Диего Веласкес
Пабло Пикасо – "Старият китарист "

При деликатно вглеждане над главата на китариста може да се разграничи втори контур. Според направените проучвания, той е бил част от портрет, който се е намирал под настоящето изображение. Картината е от така наречен наследник интервал на Пикасо от началото на 20 век.

A post shared by (@fredflintstone1239) on Nov 6, 2018 at 6:19am PST

Герхард Рихтер – "Бети "

Тук художникът е нарисувал щерка си Бети. Но на процедура това е антипортрет, защото тя е обърната с тил към фена. Как тъкмо е изглеждала Бабет, наричана Бети? Герхард Рихтер отхвърля да даде отговор на този въпрос.

A post shared by (@patrickgmuer) on Aug 25, 2019 at 7:54pm PDT
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР