Света литургия бе отслужена на Велики Четвъртък в Катедралния храм

...
Света литургия бе отслужена на Велики Четвъртък в Катедралния храм
Коментари Харесай

Осветиха 2200 великденски яйца в Катедралния храм на Велико Търново

Света литургия бе отслужена на Велики Четвъртък в Катедралния храм „ Рождество на Пресвета Богородица “, оповестиха от Общината.

Кметът на Велико Търново почете службата, по време на която великотърновският митрополит Григорий освети над 2200 яйца. Те ще бъдат раздадени дружно с повече от 200 козунаци в нощта на Великден пред крепостта Царевец, както и в църквата „ Възкресение Христово “ след службата за Второ възкресение.
 Община Велико Търново
Яйцата и козунаците са дарени от компании.  В боядисването им се включиха екипи и от заведения за хранене. Част от тях ще бъдат дарени на живеещите в домовете за възрастни хора във Велико Търново и в село Балван, както и на няколко обществени услуги. „ В Страстната седмица, си спомняме за тежкия път на Христос към Голгота, за страданията, които той понесе в името на всички нас.
 Община Велико Търново
Затова дано сме смирени, дано си прощаваме, да сме признателни за това, което имаме и най-много - да подаваме ръка на хората в потребност “, обърна се към великотърновци Даниел Панов по време на службата.

За Великден зарадвани ще бъдат и повече от 600 поданици на Велико Търново и Общината, които употребяват домакински обществен патронаж. Екипът на обществената услуга подготвя особено меню с обичайни за празниците ястия, козунаци и над 1000 великденски яйца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР