“Свещена земя е нашата. Където и да копнеш в България,

...
“Свещена земя е нашата. Където и да копнеш в България,
Коментари Харесай

Илиана Раева за Хераклея Синтика: От целия свят идват тук и се дивят, ама ние не оценяваме богатството на земята ни

“Свещена земя е нашата. Където и да копнеш в България, на всички места излизат археологически скъпи находки. От целия свят идват тук и се дивят, но ние не оценяваме благосъстоянието на земята ни. ” Това разгласява Илиана Раева в профила си във фейсбук.

„Един паметен ден, в който се докоснахме до магията на Хераклея Синтика – античен град в недрата на Рупите. Не мога да опиша в какво безвремие изпаднахме с Наско и Славея до момента в който се разхождахме и стъпвахме върху достолепните и мъдри камъни на възраст над 2300 години… С ка

„Никога няма да не помни, какво прочетох в една от книгите за Ванга преди към 20 години, писани от племеницата и Красимира: “Копайте тук! Тук е историята на България! ”
“Според Ванга точно тогава преди хилядолетия е изригнал вулкан. Под огнената лава е заровен античният град Хераклея Синтика и са починали хиляди хора. Те били високи, едри и се обличали в облекла, тънки и блестящи като станиол. Били доста просветени. Реката, която течала през града, била златоносна и всяко новородено дете било потапяно във водите й. Градските врати били украсени с огромни позлатени крилати животни. Тук, на това място, имало три огромни храма – „ Света Петка “, „ Света Богородица “ и „ Свети Пантелеймон “. Горещата пропаст, която погълнала селището, в този момент ни изпраща топлите си пари, с цел да се лекуваме. Това са въздишките на почтено починалите хора.
Според Ванга хребетът Кожух е ключът към разгадаването на античното ни минало. Целият град е от доблестен метал и дава опция за акумулиране и препредаване на непозната енергийност“, добавя тя.

„Качихме се в колата изпълнени и заредени.
Мисля си… дали сме наясно, че България би могла да бъде една от най-големите туристически дестинации в света със своите свещени и сакрални местности, с археологическите си находки, с природата си, с които е талантлива, в случай че се подхождаше с нужната отговорност към всичките тази благословия…
Толкова ми е обидно, че за всичко това се мълчи, не се написа и не се популяризира…
Или може би е за положително, тъй като в това вълчо време на разпад на морал и ценностна система би било неточност..“, приключва обявата си Илиана Раева.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР