Свеждаме глави пред саможертвата на Иисус Христос и запазваме смирение.

...
Свеждаме глави пред саможертвата на Иисус Христос и запазваме смирение.
Коментари Харесай

Иван Гранитски: Живеем в объркващ хаос

Свеждаме глави пред саможертвата на Иисус Христос и резервираме примирение. Великден е - един от светлите празници за вярващите.

" Винаги е вълнуващо, тъй като това е в действителност необикновен празник на примирение, на размишление, на съзерцаване. Човек е потребно да се връща непрекъснато към тези образци на жертвоготовност, на страдалчество, тъй като явно, че те ни връщат към човешкото. Може би обособени хора на изкуството са смирени, както твоите събеседници, велики създатели, Теодосий Спасов и артистът Урумов, само че като цяло на обществото тъкмо примирение му липсва ", съобщи издателят Иван Гранитски в студиото на " Опорни хора " по Bulgaria ON AIR.

По думите му живеем в безпорядък, замайващ безпорядък, непрекъснат, задълбочаващ се и виждаме все по-голямото разделяне на хората на изкуството с така наречен политици и държавници, тъй като виждаме, че приказват хубави думички преди изборите и по-късно никакво отношение към културата, към изкуството.

" Тези дни издадохме една поредна книга на Николай Хайтов с негова доста мощна журналистика. Две обособени книги излязоха приживе на него. Едната е " Време за разхвърляне на камъни ", другата е " Който има ухо да чуе " и тази книга през днешния ден звучи все по-актуално. Хайтов доста мощно бичуваше този разпад в обмяната на полезности, на идеали, в случай че беше жив още по-остро щеше да реагира, само че бедата е, че виждаме, че се уголемява ножицата ", уточни издателят пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че това е псевдоелит. Нали виждаме дори по някои от малките екрани като беседват, те приказват с неточности, неестествен език, пластмасов, 600 думи има в речника им и тези хора са ни държавни мъже.

" Ние ги избираме и виждам, че все по-некадърни избираме, има и изключения, несъмнено, не трябва да обобщаваме, само че като цяло сме се докарали до такава степен, че тези велики хора, за които приказваме ще се извърнат в гроба, в случай че видят какво става в тяхното обичано родно място ", приключи Иван Гранитски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР