Свежа торта, която се приготвя лесно и се харесва на

...
Свежа торта, която се приготвя лесно и се харесва на
Коментари Харесай

Пандишпанова торта с ягоди

Свежа торта, която се подготвя елементарно и се харесва на всички

Необходими Продукти

Пандишпан


● яйца - 4 бр.
● захар - 150 г
● брашно - 150 г
● бакпулвер - 1 дребна ч.л.

Крем


● прясно мляко - 500 мл)
● захар - 100 г
● царевично нишесте - 40 г
● ванилия - 1 ч.л. дестилат
● сметана - 500 г (35 %)
● ягоди - 500 г
● захар - 1 с.л.
● лимонен сок - сок от 1 лимон
● портокалов сок - сок от 1 портокал
● ягоди - в допълнение още малко свежи ягодки

Начин на подготвяне

Фурна - 165 градуса;

Плоска тава покрита с хартия за печене 35/35 см.

Ягодите се почистват и нарязват на дребни кубчета. Поставят се в купа и се заливат със сока от 1 лимон и 1 портокал, прибавя се 1 с.л. захар. Разбъркват се и се оставят да се мариноват за 60 мин.

Крем

В касерола се сгорещява прясното мляко до точка на шупване. В купа се разбърква нишестето и захарта и малко студено прясно мляко, до момента в който се трансформира в гъста каша.

Прибавя се горещото прясно мляко при непрестанно безредие, връща се назад на котлона и се сварява гъст крем при непрестанно безредие за към 4-5 мин. Сваля се от котлона, излива се в отворена плоска форма, покрива се компактно с фолио и се оставя да се охлади изцяло.

3. Пандишпан

В купа с миксер се разрушават яйцата, прибавя се захарта и се разрушава, до момента в който усилят размера си, не е належащо да падат на панделка. Прибавя се по малко от брашното и се разрушава на ниска скорост на миксера.

Сместа се излива в проската тавичка върху хартията за печене. Заравнява се. Пече се на 165 градуса за към 10-15 минути или до суха съчка.

Изважда се и се обръща върху хартия за печене псипана малко с пудра захар, с цел да не залепва по хартията. Оставя се изцяло да се охлади.

На охладената платка първо се изрязват в профил крайчетата ѝ, с цел да се изравни. Премерва се със сантиметър и се дали на три равни елементи, разрязват се по дължина. Поставят се една върху друга и още веднъж, в случай че е належащо, се изравняват. Оставят се встрани.

Охладената сметана се разрушава на висока скорост до сняг. На порции се прибавя охладеният крем, разрушава се още веднъж до равен крем.

Кубчетата ягоди се прецеждат, сокът се резервира.

В подобаваща дълга сервизна паница се слага една платка. Със супена лъжица се напоява със сока от ягодите.

Отгоре се слага сметанов крем, не се щади крем. Заравня се, като малко може да се хване и в профил платката, само че тя в допълнение ще се измаже по-късно. Разхвърлят се половината от кубчетата ягоди. Поставя се друга платка, още веднъж се напоява със сок, следва сметанов крем и другата половина от кубчетата ягоди. Следва третата платка, която единствено се намазва щедро с крем, като се измазва цялата торта и в профил. Изравнява се с палетната шпатула.

Допълнителните ягоди, не повече от 5-6 бр., се нарязват на половинки и се подреждат леко в диагонал и с разстояние едни от други.

Останалото количество в купата от сметанов крем се слага в пош с мечтан накрайник и дребното пространство сред подредените ягоди се запълва с фигура по желание.

Сметановата торта се оставя за няколко часа в ледник.

Инфо: Fatto in casa da Benedetta

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР