Свеж и характерен вкус, който ще ви накара да се

...
Свеж и характерен вкус, който ще ви накара да се
Коментари Харесай

Холодник - руски таратор с цвекло

Свеж и присъщ усет, който ще ви накара да се влюбите в Руската кухня

Необходими Продукти

● заквасена сметана - 400 г 12% масленост (или кисело мляко висок %)
● алено цвекло - 3 бр. (около 400 г)
● яйца - 3 бр. L
● краставици - 1 бр.
● свеж лук - 1 връзка
● чесън - 3 скилидки
● копър - ½ връзка
● сол
● черен пипер
● оцет - 1 с.л.
● вода - към 1200 мл студена

Начин на подготвяне

Холодник е студена чорба с цвекло, обичайната за съветските нации, като съгласно региона се готви по еднакъв метод, разграничава се само по съставките. Приготвя се и има усет сходен на нашия таратор, с богат усет, прелестен мирис и забавен цвят.

Ето по какъв начин може да си я приготвите:

Почистете и измийте цвеклото, увийте всяка глава в алуминиево фолио и сложете в тавичка, поставете в загрята фурна на 180 градуса и запечете за към 40 мин до час. Проверете с вилица, в случай че тя влиза свободно в цвеклото значи е готово.

Това е един добър вид за подготвяне, естествено може да го сварите, само че при варенето поема повече течност и става някак воднисто.

Като концепция мога да ви предложа да си вземете, в случай че съумеете да си намерите, консервирано мариновано цвекло, продава се в консерви в огромните магазини. С маринованото цвекло става доста вкусно, само че не се намира елементарно. В случая аз съм употребила мариновано.

Сложете яйцата в тенджерка и ги сварете за към 8 минути, охладете и обелете. Измийте краставицата, в случай че предпочитате я обелете, по класическа рецепта не се бели.

Вземете огромна тенджера или купа. Рендосайте цвеклото и яйцата. Краставицата, чесъна, лука и копъра нарежете на дребно. Тук също може да следвате усета си и да рендосате всички зеленчуци или да ги нарежете по ваш избор.

Сложете всичко в тенджерата, прибавете заквасената сметана, оцет, сол и черен пипер на усет. Разбъркайте всичко и сипете студена вода. Разбъркайте още веднъж и охладете таратора в ледник.

При сервиране се сервира с половин сварено яйце, по тази причина в случай че решите да я поднесете по този метод ще би трябвало да си сварите повечко яйца.

Да ви е вкусно, супата е страхотна, предлагам ви да опитате!

Холодник - съветски таратор с цвекло е подготвен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР