Сватбата на Росен Плевнелиев с Деси Банова ще бъде епична

...
Сватбата на Росен Плевнелиев с Деси Банова ще бъде епична
Коментари Харесай

Монах от Атон жени Деси за Плевнелиев? Президентът бил готов на щедри дарения срещу брак пред игумена на Зографския манастир

Сватбата на Росен Плевнелиев с Деси Банова ще бъде епична и то освен тъй като булката ще е доста красива, а младоженецът – доста богат, само че и поради индивида, който ще ги съчетае пред Бога, разбра HotArena.

Президентът-милионер се надявал това да е духовник от Света гора, настояват осведомени. И то не какъв да е духовник, а персонално игуменът на българския манастир там – дядо Амвросий. 

Както „ Уикенд ” писа, чака се сватбата да е в имението на Плевнелиев в гръцкия град Урануполи. Той се намира в непосредствена непосредственост с монашеската република Атон. Ето за какво булката доста желала бракът й да бъде блажен точно от божиите хора там. Смятала, че това вещае огромен шанс, пък и нямала нито една другарка, венчана от атонски духовник. Искала да бъде първата, която ще се похвали с сходна висша форма на встъпване в брак.

Както е известно, в Света гора не се позволяват дами. Затова пък хора, които живеят в монашеската република, могат да излизат от нея по разнообразни каузи. Именно на това разчитало бъдещото семейство – „ изнесен ” обред, осъществен от духовник от български манастир „ Св. Георги Зограф ”. Ако не в имението, службата можела да се направи и в някоя от църквите в градчето.

Твърди се, че Плевнелиев бил водил персонални диалози по тематиката с игумена – архимандриг Амвросий, като даже се надявал точно той да го ожени.

Църквата по принцип не разрешава венчавките да се правят от монаси, тъй като самите те нямат право да се женят. В България обаче вършим изключение, защото нямаме задоволително свещеници, а Зографският манастир е български и там важат нашите правила ”, споделиха пред „ Уикенд ” експерти по богословие. Според тях, няма да е изненада, в случай че игуменът се съгласи персонално да извърши венчавката.

Дядо Амвросий е доста мил човек и несъмнено не би имал нищо срещу ”, считат те. 

Очаква се младоженецът да се отблагодари обилно за услугата. Знае се, че манастирът ни в Света гора има непрекъсната потребност от поправки, тъй че спомагателни средства в него постоянно са добре пристигнали. Говори се, че Плевнелиев не обичал да прави огромни дарения и да харчи непотребни пари, само че в този случай можел да се реши на изключение. За обичаната си Деси бил подготвен да не помни своята прословута пестеливост, стига да я види щастлива. За нея това е първа женитба, защото с бащата на първото й дете нямат подписан брак.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР