Сватбата е един от най-специалните моменти в живота и има

...
Сватбата е един от най-специалните моменти в живота и има
Коментари Харесай

Ето защо имаме специален пръст за сватбените халки

Сватбата е един от най-специалните моменти в живота и има хиляди обичаи, свързани със сватбата. Напоследък хората стартират да заобикалят сватбените обичаи от ден на ден. Много булки избират рокля в цвят, друг от белия, ритуали като мятане на букета и жартиера също биват пропускани и така нататък Но има една традиция, която е останала във времето и ще остане и отсега нататък.

История на сватбения пръстен

Тази традиция датира от хиляди години - в действителност от към 5000 години. Някои от най-ранните препратки към сватбените пръстени са от античен Египет, където хората носят пръстени на любовта. Римляните също по този начин свързват пръстени с брака, като пръстените постоянно изобразяват две закопчаващи се ръце, само че не постоянно са били носени на същия пръст.

Вена на любовта

Хората са вярвали, че имаме вена на безимения пръст, която е обвързвана непосредствено със сърцето. Тази вена е наречена " вена на любовта ". Поради тази причина сватбените халки се слагат на този пръст, символизирайки любовта сред двамата души. Тази вена в действителност не съществува, само че историята е сладка.

Християнската основа на сватбения пръстен
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР