Свастики и други нацистки символи и надписи с език на

...
Свастики и други нацистки символи и надписи с език на
Коментари Харесай

Зрителски сигнал: Език на омразата, свастики и нацистки символи по стените в центъра на София

Свастики и други нацистки знаци и надписи с език на омразата по фасадите и постройките в центъра на София – за това алармираха наши фенове. По думите им казусът ескалира с времето.

Това пишат от организацията в декларация, подписана от 420 души

„ В остарелия еврейски квартал намирам против един от красивите питейни заведения кола, без номера и изпотрошена, облепена с фашистки послания “, написа Мартина Стефанова в обява във Facebook. Тя разяснява, че това е проблем, който се развива от години.

„ Това са лепенки и надписи, които не са безвредни. Има надписи „ Хитлер беше прав “ и „ Мразим роми “. В доста лепенки виждаме и орелът, знак на Третия райх “, изяснява Мартина Стефанова.

По думите ѝ от години има проблеми с футболни агитки в остарелия център на София. „ Тук приказваме не просто за футболни почитатели, а за политизиране на тези хора “, споделя тя.

По думите ѝ нееднократно е викана полиция при нападателни дейности на футболни почитатели, само че при един от последните случаи те непосредствено ѝ споделили, че „ няма смисъл да идват “.

След като разгласява поста си в обществените мрежи, Мартина Стефанова е получила закани от хора с татуировки на свастики и Хитлер. „ Наричаха ме с всевъзможни прилагателни. Това не са просто футболни почитатели. Това е голям проблем, който циркулира от доста време “, сподели тя.

Относно надписите от Столична община разясниха, че има стратегия, която разрешава на жителите на столицата да върнат естествения тип на фасадите си с общински средства.

Максим Денчев от „ Шалом “ разяснява, че вместо да се ремонтират фасади, би трябвало да не се разрешава тези неща да се случват.

От столичната полиция не участваха на нашето живо включване.

„ Футболните почитатели се политизират, това не би трябвало да е по този начин. Тези крайности стават рискови. Ние в действителност сме очевидци на една поетапна фашизация на част от обществото. Това нещо е в разцвета си, то е скрито и гние “, счита Мартина Стефанова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР