Свързваме есента не само с цветове и някои любими празници,

...
Свързваме есента не само с цветове и някои любими празници,
Коментари Харесай

5 подправки за силен имунитет

Свързваме есента освен с цветове и някои обичани празници, само че и с някои аромати и усети. През есенния сезон постоянно ухае прелестно вкъщи или в обичаното ни кафене на топли сладки с канела, мляко с какао или благоуханен чай, написа " Аз-жената ". Подправките са част от менюто ни през всеки сезон и като се изключи че прибавят повече усет и мирис, оказват помощ да подобрим настроението и да подсилим имунитета си. Кои са едни от най-полезните подправки за имунната система през есента, вижте в галерията ни.
Прочетете още


Риган

Има мощни антибактериални свойства. Консумацията му ни обезпечава витамини С,,А К, желязо, манган и доста антиоксиданти. Риганът ни оказва помощ да засилим имунитета си през есента и зимата. Подобрява метаболизма, потребен е за сърцето, здравето на костите. Чудесна добавка е към яхнии, салати, супи, пица, сандвичи, сосове.



Индийско орехче

Индийското орехче е още една прелестна фалшификация за есенното ни меню за повече здраве. Консумацията му спомага за понижаване на умората, напрежението. Освен това е богато на витамини А и С, което го прави отлично за укрепване на организма. Също по този начин се счита и за добра фалшификация против камъни в бъбреците.



Джинджифил

Джинджифилът е прочут с това, че облекчава гаденето, понижава възпалението в тялото, само че също по този начин може да ускори имунната ви система и да усъвършенства кръвообращението. Също по този начин се счита, че усъвършенства метаболизма и понижава артритните болки, облекчава респираторни проблеми, усъвършенства храносмилането и други. Джинджифилът е превъзходен за чай, като добавка към смутита, фрешове, супи, ястия. 



Канела

Редица проучвания, извършени през годините, демонстрират, че ароматната канела може да помогне в регулирането равнищата на кръвната захар и липидите, изключително при диабет вид 2. Учените считат, че канелата задейства ензими, които подтикват клетките, което оказва помощ на тялото да реагира по-ефективно на инсулина. Канелата е чудесна добавка към мляко, кафе, смутита, чай, здравословни десерти и други.



Карамфил

Карамфилът има прелестни противовъзпалителни свойства, само че също по този начин е потребен за здравето на сърцето, като понижава и неразположенията свързани с артрита. Тази фалшификация, напомняща за есента, оказва помощ за понижаване на болките в гърлото, неразположенията свързани с артрит. Карамфилът е богат на магнезий, калций, желязо, калий, витамини от група В. Смята се, че подкрепя и салдото на кръвната захар. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР