Свързаният с Джордж Сантос набирач на средства е обвинен, след като се твърди, че се е представял за висш помощник в Камарата на представителите

...
Самуел Миеле, набирач на средства за кампанията, който е работил
Коментари Харесай

Самуел Миеле, набирач на средства за кампанията, който е работил за реп. твърди се, че той се е представял за главен помощник на член на ръководството на Камарата, докато се е свързвал с донори за усилията на кампанията на Сантос, според обвинителен акт и свързана с него бележка, подадена във федералния съд.

Човекът, за когото се твърди, че Миеле се представя по време на изборния цикъл през 2022 г. — обозначен като „Лице №1“ в обвинителния акт – се смята, че е началник на кабинета на сегашния председател на Камарата на представителите Кевин Маккарти, според предишни доклади от CNBC , The New York Times и др. Прокурорът на САЩ за Източния окръг на Ню Йорк предупреди федералните съдии в Ню Йорк в отделна бележка, че Miele е обвинен за предполагаеми опити за „измама на потенциални участници в кампанията на Деволдер Сантос за Камарата на представителите на САЩ по време на изборния цикъл през 2022 г.“ От прокурорите се изисква да уведомят съдия винаги, когато изглежда, че един случай може да е свързан с друг.

Офисът на Сантос отказа да коментира Miele.

обвинен в измама, пране на пари и още престъпления през май и се призна за невинен по всички обвинения.

„По-конкретно, голямо жури в Съединените щати срещу Деволдер Сантос върна обвинителен акт, обвиняващ подсъдимия Деволдер Сантос, наред с други неща, пет обвинения за телена измама и три обвинения за пране на пари, свързани с усилията на Деволдер Сантос да да измами потенциални сътрудници в предполагаема независима разходна комисия, която ще подкрепи кампанията му за Камарата на представителите на САЩ по време на изборния цикъл през 2020 г.“, се казва в бележка от прокурора на САЩ за Източния окръг на Ню Йорк Бреон Пийс до федералните съдии в Ню Йорк. „По същия начин голямо жури в Съединените щати срещу Miele върна обвинителен акт, обвиняващ Miele в четири обвинения за телена измама и едно обвинение за кражба на самоличност при утежнени обстоятелства, свързани с усилията на Miele да измами бъдещи участници в кампанията на Devolder Santos за Камарата на представителите на САЩ по време на изборния цикъл през 2022 г."

В обвинителния акт срещу Miele се твърди, че той „фалшиво и без разрешение се е представял за Лице №1, както в имейл, така и в телефонни комуникации с потенциални сътрудници, с цел привличане на финансови дарения за подкрепа на кампанията и обогатяване чрез спечелени комисионни върху тези финансови вноски за кампанията."

В обвинителния акт се казва, че комисионната на Miele е 15% от всеки принос. Миеле, според обвинението, призна в писмо, че е „фалшифицирал самоличността си пред голям донор“, като каза, че е „висок риск, висока награда във всичко, което правя“.

Първата съдебна дата все още не е определена за Miele.

Прокурорите по делото на Сантос изложиха предполагаема схема, според която Сантос е управлявал дружество с ограничена отговорност, за да измами бъдещи поддръжници на неговата кампания за Конгреса през 2022 г. Федералните прокурори твърдят, че Сантос е склонил поддръжниците си да дарят пари на неназованата компания „под фалшив претекст, че парите ще бъдат използвани за подкрепа“ на неговата кандидатура. След това прокурорите твърдят, че е похарчил хиляди долари за лични разходи, включително дизайнерски дрехи. В допълнение към делото си във федералния съд, Сантос е изправен пред разследване от Комитета по етика на Камарата на представителите.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР