Свързаните с интернет автомобили на компанията „Тесла“ могат да бъдат

...
Свързаните с интернет автомобили на компанията „Тесла“ могат да бъдат
Коментари Харесай

Хакери показаха как се краде Tesla

Свързаните с интернет коли на компанията „ Тесла “ могат да бъдат откраднати за минути, демонстрираха хакери, предава БТВ.

Белгийски компютърни експерти демонстрираха какъв брой е елементарно да се открадне автомобил Tesla Model X SUV единствено с наподобяващо на ключодържател устройство, което се свързва със скъпата кола посредством „ Блутуут “ сигнал, написа „ Вашингтон пост “.

Хакването и кражбата на скъпия автомобил, чиято цена стартира от 80 000 $, лишава едвам 90 секунди.

За задачата хакерите са употребявали съоръжение на цена едвам няколко стотин $. Ключодържателите на тези модели на „ Тесла “ разрешават безжично отключване на колата посредством интернет връзка. Хакерите откриват обаче, че те не са по никакъв метод предпазени и на процедура всеки може да сътвори подобен софтуерен ключодържател.

Според хакерите тези цифрови ключодържатели са толкоз незащитени, че на процедура всеки подобен програмен продукт, с малко трансформация, може да отключи автомобила на „ Тесла “.

„ Тъй като този механизъм не е вярно подсигурен, ние успяхме безусловно безжично да компрометираме подобен ключодържател и да поемем цялостен надзор над него. По този метод успяхме да се сдобием с годни известия за отключване на автомобила “, разясняват от компанията.

Целият развой по хакването и кражбата на автомобила е документиран във видеоклип.

От „ Тесла “ нямат формален коментар по тематиката, само че побързаха да пуснат ъпдейт на заключвата система.


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР