Свалянето на това провалено правителство беше задължителна антикризисна мярка. Това

...
Свалянето на това провалено правителство беше задължителна антикризисна мярка. Това
Коментари Харесай

Халил Летифов: Ще ми се менторът на ПП Прокопиев да седне на първия ред в НС, за да можем да говорим директно с него, а не с неговите проксита

Свалянето на това провалено държавно управление беше наложителна антикризисна мярка. Това беше разумният завършек на една власт, която се провали. Провалът обаче е за сметка на българските жители, на бизнеса, на доверието в институциите. Част от прегрешението на това държавно управление е усилване на разделянето в обществото ". Това сподели пред БНР Халил Летифов, зам.-председател на парламентарната група на Движение за права и свободи.

И добави, че сформиране на нов кабинет в границите на това Народно заседание е съвсем невероятно.

" Какво би родило това Народно заседание при неналичието на разговор. Не може никой с никого да не си приказва и да твърдим, че може да се роди устойчиво ръководство, което да се оправи с рецесиите. Без разговор няма по какъв начин да се решат рецесиите. Сегашните ръководещи вършат същото като ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация, даже повече ".

Летифов добави, че изборите не са чучело, а излаз: " Плашилото на изборите не трябва да се размахва. Самочувствието, че политиката стартира от през днешния ден и от нас, не го гледаме за първи път в българската политика. Логичният завършек на тези видове държание е еднакъв – неуспех ".

Той цитира думи на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, че на България ѝ е нужно ценностно болшинство, което да се сплотява от евроатлантическия път.

На въпрос дали Движение за права и свободи са склонни да се разделят с депутата Делян Пеевски, с цел да стане Движението допустим сътрудник, той отговори:

" Ще ми се Иво Прокопиев, менторът на Политическа партия, да се яви на избори и да седне на първия ред в Народното събрание, с цел да можем да си приказваме непосредствено с него, а не с неговите проксита. Ще стартира естествен разговор, тъй като ще водим диалога с премиера в сянка. Управляващите обаче не отварят тази тематика - за кръга " Капитал " и за задкулисието, за тях тя не съществува. Въпросът е да отклонят фокуса върху опозицията. Не може греховете на ръководещите да се носят от опозицията. Разбирам уплахата им и плашилото, което се пробват да развяват за следващ път в лицето на господин Пеевски ".

Летифов акцентира, че Движение за права и свободи е направило своите оферти в актуализацията на бюджета:

" Ще се стремим да намерим консенсус към предложенията, които съгласно нас са нужни. Ще се опитаме да участваме в конструктивен спор за съразмерна помощ в тези спешни времена ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР