Свалянето на руския Су-25 от украински войници в Харков е

...
Свалянето на руския Су-25 от украински войници в Харков е
Коментари Харесай

Окървавени и заловени пилоти. ВИДЕО на сваления руски Су-25 над Харков

Свалянето на съветския Су-25 от украински бойци в Харков е снимано видео. Машината е била унищожена след попадение на две ракети вид “земя - въздух”.

Първоначално информацията е споделена от районния шеф на региона Олег Синегубов, а по-късно е доказана и от “Киев Индипендънт”.

Видеозаписът демонстрира избухналия в пламъци аероплан, в небето над центъра на Харков, който пада на земята и последва нова детонация.

Су-25 е употребен за въздушна поддръжка на настъпващите наземни елементи, само че и за ракетни офанзиви и бомбардировки над наземни цели.

Синегубов декларира, че свалената машина е била част от група от 5 до 7 самолета, които са бомбардирали втория по величина град в страната.



Независимо от изгубената техника, военновъздушните набези над града и цяла Украйна не престават. В последните дни Харков претърпя тежки опустошения, в резултат на опитите на Русия да го превземе.

Свалянето на съветския аероплан е посрещнато с радостни възгласи от украинските бойци, пред погледа на които изтребителят на съперника се разрушава в земята. Подобни триумфи се споделят в медиите в страната и в разнообразни групи в обществените мрежи.

В последните няколко дни бяха публикувани няколко клипа от свалени съветски изтребители на Русия, както и от задържането на оживели летци.

От началото на нашествието Русия регистрира големи загуби, за които обаче оповестяват най-вече от страна на Украйна.

От Киев настояват, че все още са свалили 44 самолета и 44 хеликоптера, написа “Дейли мейл”.





От въоръжените сили на Руската федерация упорстват, че са унищожили съвсем всички боеспособни самолети на Украйна. Като оповестиха за свалени 11 бойни самолета и 2 хеликоптера.





Някои водачи катапултират и оцеляват, а техните самопризнания биват заснимани, а по този начин се схваща повече за това от кое място изхвърчат и какви са заданията им. Някои от тях просто споделят, че " седват заповедите ".

На фрагментите някои от тях са в положително здраве, други носят следите от рухването си или последствията от срещата с украинските сили, чиито градове са нападали, напълно до скоро.



Докато по територията на Украйна не престават масираните набези с ракети, артилерия и бомби, голямата съветска бронирана колона, която заплашва Киев продължава да не подхваща офанзива.

В същото време мирни жители и бойци укрепват отбраната към столицата Киев, като са изкопали окопи, блокирали са пътища и са засилили координацията си с гражданската защита.

Видео, снимано пък от украинската войска в региона на Киев, демонстрира напъните на украинците да защитят столицата, като струпват чували с пясък и слагат бетонни плочи по главен път, а украински бойци деликатно ревизират минаващите коли.

На фрагментите се вижда и по-малък път, който е блокиран от противотанкови бариери, както и с позиции за обстрел с автоматизирано оръжие. Край пътя са подредени коктейли " Молотов ", а цивилни жители споделят, че ще се включат в дейностите за отбраната на Киев.

В същото време хиляди хора не престават да се пробват да изоставен украинската столица, чието население е 3,4 милиона души, поради възходящите страхове от изцяло нахлуване против града.

Повече от 1,5 милиона бежанци от Украйна са минали в прилежащи страни за последните 10 дни, което е най-бързо възходящата бежанска рецесия след Втората международна война.

Само в Полша са влезнали от 922 000 украински бежанци.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР