Свалянето на излишните килограми има много плюсове - кара ни

...
Свалянето на излишните килограми има много плюсове - кара ни
Коментари Харесай

8-те най-разпространени грешки по време на диета

Свалянето на непотребните килограми има доста плюсове - кара ни да се усещаме по-здрави, уверени и енергични. Някои хора обаче гледат на отслабването като на безпределно сложен и даже неосъществим развой. Това нормално се дължи на погрешен метод. Вижте кои са най-разпространените неточности, които позволяваме по време на диета:
1. Изключваме цели групи хранителни артикули от менюто си
Диетата, обвързвана с хронично заболяване, може да изключва съответни хранителни артикули, които тялото ни не съумява да преработи съответно. Друг мотив за такова ограничаване могат да бъдат постите по църковния календар. Когато обаче става дума за свалянето на килограми при здрав човек, режимът би трябвало да е уравновесен и разнороден. Намаленият калориен банкет и богатите на протеини храни ще ни оказват помощ да отслабнем, само че метаболизмът има потребност и от въглехидрати, с цел да действа съответно.
2. Поставяме си нереалистични цели
Често желаеме бързо да решим „ казуса “ с непотребните килограми и да не се занимаваме повече. От друга страна заобикаляме грубата сметка дали стремежите ни дават отговор на нашите благоприятни условия и мотивация. По-добре е да заложим на краткосрочни цели, които да реализираме с дребни стъпки, без да се слагаме под прекомерно огромен напън.
3. Нямаме прецизен проект

Преминаването към диетичен режим от време на време обърква организма. Ако нямаме прецизен проект, може да се окаже, че гладуваме или ядем едно и също с дни. Затова е хубаво да знаем какво ще хапнем за закуска и обяд. Най-добре е да си създадем лист с храненията за деня или да използваме апликация.
 Тази напитка ще ви стопи за нула време Тази напитка ще ви стопи за нула време
Ако желаете да регулирате фигурата си преди да пристигна лятото, в този момент е идеалното време да започнете да мислите за това. Ако към момента не сте...
4. Гладуваме
Когато гладуваме, тялото ни страда от липса на потребни субстанции. То незабавно забавя метаболизма, с цел да не губи скъпа сила. Така освен не отслабваме, само че се усещаме изтощени, което бързо може да провали нашата диета. Да не приказваме за последици, като йо-йо резултат, раздразнителност, ниско кръвно, проблеми със стомаха и ендокринната система.
5. Не се забавляваме
Когато вършим нещо, което ни кара да се усещаме претрупани и нещастни, мотивацията мъчно ще се задържи при нас. Затварянето у дома и възприятието на апетит могат да ни докарат до обезсърчение и бързо да прекратят диетата ни. Затова, до момента в който топим килограми, не би трябвало да се лишаваме изцяло от разнообразието и насладите на живота.
6. Не се движим
 6 обстоятелството за ядките и диетите, които безусловно би трябвало да знаете 6 обстоятелството за ядките и диетите, които безусловно би трябвало да знаете
Ядките са доста вкусни, комфортни за бързо ядене и потребни хранителни артикули. Те съдържат доста витамини, минерали, протеини и потребни...
Спортът не е обичаното занятие на всички. Но цялостното отнемане от придвижвания вреди на здравето и провокира струпване на килограми. Метаболизмът работи най-добре, когато се разхождаме пълноценно всеки ден и поддържаме добра мускулна маса.
7. Не пием задоволително вода
Тялото ни не може да действа без вода. Липсата на хидратация забавя работата на стомаха и червата, потим се по-малко. Така по-трудно изхвърляме токсините, да не приказваме за мазнините и целулита. Дневният банкет на течности би трябвало да е най-малко от 1,5 до 2 литра.
8. Не спим задоволително
Не единствено храната ни дава сила. Ползотворният сън също способства за оптималната обмяна на веществата. Липсата му дава сигнал на тялото, че губи сила и незабавно се появява безумен апетит за сладки и мазни храни. Сънят оказва помощ освен за отслабването, само че ни дава дава сили и вътрешен баланс.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР