Свалянето на излишни килограми е труден процес, изискващ работа, воля

...
Свалянето на излишни килограми е труден процес, изискващ работа, воля
Коментари Харесай

ЗАПОМНЕТЕ тези правила, ако наистина искате да отслабнете

Свалянето на непотребни килограми е сложен развой, изискващ работа, воля и огромни старания да изградите новите си здравословни привички. То е обвързвано с огромна мотивация, която сами да създавате за себе си. Няма потребност да спазвате строги диети, да гладувате, тъй като след това си набавяте тази храна и тежестта не се трансформира. Отслабването е резултат първо от осъзнаване на метода за намаляване, след това спазването му. По въпроса можем да ви помогнем с няколко мантри, които би трябвало да запомните, с цел да свалите непотребното тегло по-лесно.

Аз съм този, който избира каква храна да употребява, храната не избира мен – в случай че сте пред избор дали да хапнете обичаното си прелъщение, като парче торта или малко чипс, припомнете си тази мантра. Вие избирате дали да посегнете към сладкото или да изядете един плод да вземем за пример. Храната няма надзор над вас, изборът е във вашите ръце. Мантрата показва това, че не би трябвало да позволявате лакомията да вземе превес над вас.

Избягвам храненето под стрес – един огромен проблем през днешния ден е прочувственото хранене или храненето под стрес. Обикновено се обръщаме към сладките и нездравословни храни, с цел да подобрим настроението си. Повтаряйки си тази мантра обаче, може да опитате да се развеселите като вършиме нещо прелестно, друго от хранене. Изберете здравословна алтернатива като спорт, лека подготовка или разходка. Не се хранете, когато сте напрегнат, а намерете различен метод да разпуснете.

Нездравословните храни са вкусни, само че не си заслужават нездравословното въздействие, което оказват над тялото ми – сигурно се чувствате добре за миг, откакто си хапнете нещо нездравословно. Този миг обаче отминава прекомерно бързо, само че въздействието от него остава. Вредната храна към този момент е повлияла на тежестта и на целия ви организъм. Както виждате това малко наслаждение по никакъв начин не си коства. Помислете за тази мантра идващия път, когато се изправите пред нещо нездравословно.

Отслабването е муден развой – би трябвало да разберете, че отслабването е муден развой, за който са нужни доста старания и воля. Важно е да напредвате с дребни стъпки и да не се отказвате. Килограмите се качват елементарно, само че се смъкват мъчно. Важното е да не се отчайвате, а да поддържате здравословен метод на живот, който ще ви докара до мечтаните килограми, просто няма да е в границите на седмица.

Подбирам добре храната, която употребявам – в случай че в действителност го вършиме, няма да имате възприятие за виновност, че сте хапнали нещо нездравословно, а ще сте горди от себе си, че сте направи потребен избор през днешния ден. Избягвайте модифицираните, пържените, готовите и тестените храни, захарта и газираните питиета. Стремете се да хапвате повече плодове и зеленчуци. Промените ще дадат резултат, който първо ще се отрази на вътрешното ви чувство, след това и на килограмите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР