Свалянето на британския премиер Тереза Мей от председателския пост в

...
Свалянето на британския премиер Тереза Мей от председателския пост в
Коментари Харесай

Пожарът на бунта гори: Свалят Тереза Мей до седмици?

Свалянето на английския министър председател Тереза Мей от председателския пост в Консервативната партия ще отнеме няколко седмици, съобщи водачът на протеста на " торите “ против министър-председателя Якоб Рийс-Мог, който е и народен представител в Народното събрание, предава Reuters, представена от " Канал 3 ".

" Мисля, че това може да се случи много бързо. Смятам, че парламентарният развой може да бъде интензивен “, съобщи той пред репортерите, като добави " не месеци, а, мисля си, седмици “, отговори той на въпрос какъв брой време ще отнеме свалянето на премиера.

Той уточни като вероятни претенденти за премиерския пост Борис Джонсън, Дейвид Дейвис, Естер МакВей и Доминик Рааб, които напуснаха кабинета на Мей през тази година, както и Пени Мордаунт, за която се счита, че е въпрос на време да излезе от държавното управление.

" Дейли Мейл " заяви, че е въпрос на часове недоволните от Мей да задействат съдбовен за кариерата й избор на съмнение в Консервативната партия. Бунтарите от парламентарната група на Торите се събраха през днешния ден следобяд, с цел да обсъдят съответните дейности за катурването на Мей.

Както постоянно английските букмейкъри реагираха стремително, като смъкнаха от 7.00 на 2.00 коефициента за вероятността Тереза Мей да напусне поста си до края на годината. показаха някогашния външен министър Борис Джонсън за любимец за премиерския пост с коефициент 6.00. 

Раздорите в ръководещата партия във Англия и опасността от свалянето на премиера Тереза Мей доведоха до най-големия спад на цената на националната валута тази година – английският паунд се свлече с 1,8% по отношение на $ и с 1,6% по отношение на еврото.

Ставащото в Консервативната партия окуражи опозиционната Лейбъристка партия, чийто водач Джеръми Корбин се готви да провокира предварителни избори, като блокира договорката за Брекзит.

Тази вероятност наподобява все по-реална, тъй като към гласовете на лейбъристите ще се прибавят тези на недоволните съпартийци на Тереза Мей, акцентира „ Дейли Мейл “.

„ Правителството е в безпорядък, щом даже министърът за Брекзит, който най-малко на доктрина е преговарял за контракта, споделя: „ Не мога да понеса оферти контракт “, какво доверие вдъхва това у всеки различен тук или в тази страна “, атакува Корбин, който към този момент се вижда каот министър председател, с цел да контракти Брекзит по своите и на партията му условия.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР