Св. Синод, в пълен състав, разгледа предложението на Великотърновски митрополит

...
Св. Синод, в пълен състав, разгледа предложението на Великотърновски митрополит
Коментари Харесай

Светият Синод прие наредба за избора на епархийски митрополити в бъдеще

Св. Синод, в цялостен състав, прегледа предлагането на Великотърновски митрополит Григорий, Плевенски митрополит Игнатий, Пловдивски митрополит Николай, Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, Старозагорски митрополит Киприан, Врачански митрополит Григорий и Доростолски митрополит Яков за приемане на Синодална разпоредба по отношение на избирането на епархийски митрополити в бъдеще.

След извършено гласоподаване Св. Синод реши, на съображение член 58, т. 12, по отношение на член 58, т. 7 и по отношение на член 2 от Устава на Българската православна черква – Българска Патриаршия приема текст на Синодална разпоредба по отношение на избирането на епархийски митрополити.

" За " приемането текста на наредбата гласоподаваха: Великотърновски Григорий, Плевенски Игнатий, Пловдивски Николай, Западно- и Средноевропейски Антоний, Варненски и Великопреславски Йоан, Русенски Наум, Старозагорски Киприан, Врачански Григорий и Доростолски Яков. Против приемането на наредбата и с изключително мнение гласоподаваха: Ловчански Гавриил, Неврокопски Серафим и Видински Даниил.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР