SUV Toyota Century е бюджетен Rolls-Royce Cullinan с плъзгащи се задни врати

...
Toyota Century е един от най-популярните луксозни седани в Япония
Коментари Харесай

Toyota Century е един от най-популярните луксозни седани в Япония от десетилетия. Сега Toyota се е насочила към Rolls-Royce Cullinan с новия SUV Century, който се предлага с места само за четирима, предлага пищен интериор и дори се предлага с трик плъзгащи се врати.

Въз основа на Модулната TNGA платформа на Toyota, Century SUV изглежда зловещо подобен на Cullinan. Неговата квадратна форма, изправената предна част и масивната C-колона напомнят на единствения SUV на Rolls. Ако ми покажете само силуета на Century SUV, веднага бих предположил, че е Cullinan.

Два варианта на модела ще се предлагат, когато Century SUV стартира: стандартен и спортно изглеждащ GR- версия със значка. И двата се предлагат изключително с четири места и няма опция за пет места. Ако не харесвате задните капитански столове, Century SUV не е за вас. Въпреки това, тъй като и двете задни седалки се плъзгат и накланят като седалки в самолет в първа класа – и разполагат с масивни подлакътници с двойни таблети, базирани на Windows, и екрани за забавление – никой няма да се оплаче, след като влезе вътре.

Пътниците отпред ще бъдат доволни , също. Century SUV получава най-хубавата кабина на Toyota, различна от Lexus до момента, с многостепенно табло, гладко изглеждаща тапицерия и голяма информационно-развлекателна система със сензорен екран. Шофьорът обаче ще бъде по-щастлив от пътника отпред, с 3,5-литров V6 plug-in хибриден задвижващ механизъм с 406 конски сили на тяхно разположение. Toyota твърди, че може да измине и 33 мили чисто електрическо шофиране.

Въпреки това, най-изпипаната част от Century SUV не е първокласната настройка на задните седалки, нито пък мощният хибриден V6. Вместо това, най-интересното нещо за Cullinan-fighter на Toyota са опционалните плъзгащи се задни врати. Ако изберете по-спортния модел GR, той идва с врати, които се плъзгат назад и навън, като миниван за изпълнителни директори. Ако Rolls-Royce смята, че вратите му със задни панти са луксозни, изчакайте, докато се натовари с тези плъзгачи.

Има причина минивановете да имат плъзгащи се врати – това прави влизането на хора вътре по-лесно от всеки друг дизайн. Ако вземете стандартния модел, задните врати се отварят нормално, но до 75 градуса, което позволява на пътниците отзад да влизат и излизат, без да разрошват идеално ушитите си якета.

За да се чувстват тези пътници отзад изключително удобно, Century SUV разполага с ламинирана стъклена преграда, която разделя задната кабина от товарното пространство, подобно на Cullinan. По този начин, когато шофьорът вади чантите от багажника при лошо време, пътниците отзад не са подложени на елементите. Има дори режим на шофиране „Комфорт отзад“, който водачът може да избере, който адаптира реакцията на газта, спирачките и окачването към комфорта на пътниците отзад специално.

SUV Century не заменя седана, но ще се продава покрай него. Само определени дилъри на Toyota ще продават SUV, а клиентите трябва да могат да го персонализират като британските му конкуренти. Когато влезе в продажба, ще струва около $170 000 в Япония. (Продажбите в САЩ не са предвидени, поне не още.) Това го прави по-малко от половината от цената на Cullinan за начало, като в същото време предлага сравним лукс на задните седалки – и разбира се, много по-хладни задни врати.

Имате съвети? Изпратете ги на [email protected]

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР