SUV с нулеви емисии - серийната версия ще излезе на пазара

...
SUV с нулеви емисии - серийната версия ще
излезе на пазара
Коментари Харесай

Световна премиера на ID. ROOMZZ1 в Шанхай

SUV с нулеви излъчвания - серийната версия ще излезе на пазара в Китай под формата на просторен SUV модел с три реда седалки през 2021 година
Свободно пространство – новите конфигурации на седалките трансформират ID. ROOMZZ в първокласен салон на колела
Съчетание на системите IQ.DRIVE – в режим ID. Pilot, концептуалният автомобил може да се движи самостоятелно без дейното присъединяване на водача.

Днес, в границите на събитието “Brand SUV Night ” в навечерието на автомобилния салон Auto Shanghai, марката Volkswagen показа ID. ROOMZZ - най-новият член на моделното семейство ID. Многофункционалният повсеместен модел е SUV с нулеви равнища на излъчванията и петметрова дължина на каросерията, който може да отговори еднообразно добре на изискванията на фамилията и бизнеса. Серийната версия на модела ще бъде представена първоначално на китайския пазар през 2021 година. Външният дизайн на ID. ROOMZZ следва ясните и хомогенни линии на останалата част от моделното семейство ID. Наред с това, с доста от своите детайли концептуалният модел прави напълно нова крачка в сегмента на пълноразмерните SUV модели.

“Tози SUV модел е същинско произведение на изкуството, което наподобява монолитно, като изваяно от едно цяло. ID. ROOMZZ се захранва от акумулаторни акумулатори и се движи като че ли без изпитание – безшумно, гладко и с нулеви излъчвания, ” споделя Клаус Бишоф, главен дизайнер на марката Volkswagen.

ID. ROOMZZ съчетава преимуществата на бъдещите IQ.DRIVE системи - при предпочитание от страна на водача, автомобилът може да се движи плавно и изцяло автоматизирано (автономно движение Level 4) измежду останалите участници в придвижването в режим ID. Pilot. През това време пътуващите в ID. ROOMZZ получават информация посредством интерактивни светлинни зони.

Изцяло новата, гъвкава идея на вътрешното пространство дава възможност за изключителна индивидуализация. Различните конфигурации на седалките могат да бъдат приспособени освен към личните стремежи и условия на пътуващите, само че и към съответния режим на движение.

Когато лидерът превключи на напълно автоматичен режим на придвижване, отделните седалки могат да се завъртят с 25 градуса в посока във вътрешността, което основава много по-добра атмосфера и среда за комуникация за всички на борда. Освен това, когато автомобилът се движи напълно автоматизирано, режимът Relax на системата ID. Pilot дава опция на всеки пътник да контролира седалката си индивидуално и според от своите нужди и желания. В този режим положението седалката може да се променя и от изправено към полегнало.

ID. ROOMZZ не разполага с традиционно арматурно табло. В ръчен режим на управление на ID. Drive, цифровият блок на контролните принадлежности дружно с волана изглежда „ плават ” в пространството пред лидера. Цифровото контролно табло е изпълнено под формата на напълно стъклен преден панел, а цифровизираният волан е концептуално интегриран в панела.

Използваните в интериора материали също са необикновени. Тапицериите за седалки например са направени от AppleSkin™ - изцяло нов артикул от естествена възобновяема суровина. В “ID. Light ” зоните на облицовките на вратите се ползват и специално обработени дървени фурнири. Системата CleanAir на собствен ред използва активна филтърна система, за да гарантира, че въздухът в купето на автомобила ще остане чист даже и в случаите, в които околният въздух не е.

Акумулаторната батерия с потенциал от 82 кВтч обезпечава на ID. ROOMZZ опция за изминаване на пробег до 450 км (по стандарта WLTP) или 475 км (по NEDC, Китай) преди необходимост от ново зареждане на батерията. Системата за бързо зареждане със 150 кВт (DC) на концептуалния модел позволява до 80% от потенциала на акумулаторите на борда да се презареди за към половин час.

Двата електродвигателя със системна мощност от 225 к.с. могат да задвижват колелата на предния и задния мост постоянно (електрическо двойно предаване 4MOTION). ID. ROOMZZ се форсира до 100 км/ч за 6,6 секунди и може да достигне (електронно ограничена) максимална скорост до 180 км/ч. Както при всички електромобили, оптималният въртящ момент на задвижващата система е на пълно разположение на лидера по всяко време от момента на потеглянето.

ID. ROOMZZ ще бъде показан публично пред публика в границите на Auto Shanghai 2019 - едно от най-големите автомобилни изложби в Китай, което се организира в интервала от 18 до 26 април.

1)Концептуален автомобил

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР