Сутринта в понеделник, 17 юли 2023 г., на Кримския мост

...
Сутринта в понеделник, 17 юли 2023 г., на Кримския мост
Коментари Харесай

Взривът на Керченския мост – BILD посочи три сценария

Сутринта в понеделник, 17 юли 2023 година, на Кримския мост се чува мощна детонации. Така той за повторно се оказва съществено развален, откакто първият удар беше на 8 октомври 2022 година, написа организация УНИАН.

Рускоезичното издание " BILD " показва три вероятни сюжета за гърмежите на моста, който свързва краткотрайно окупирания Крим с континентална Русия. Една от версиите е потреблението на надводен дрон.

" Руските управляващи споделиха, че мостът е бил взривен с дрон - не бяха дадени други детайлности или доказателства. Украинският флот към този момент извърши сполучливи офанзиви благодарение на безпилотни водни транспортни средства – лодки, които могат да носят огромно количество експлозиви. Съдейки по оповестени фотоси, които демонстрират вредите, детонацията е станала под моста. Подобно заличаване обаче евентуално ще изисква доста количество експлозиви: допустимо е или нов вид безпилотна лодка, или няколко водни транспортни средства едновременно, " се споделя в известието.

Вторият сюжет е офанзива с крилати ракети. Журналистите означават, че украинските сили за защита разполагат с ракети с огромен обхват на деяние Storm Shadow, които са предопределени да поразяват бункери и мостове.

" През юни Чонгарският мост беше нападнат в северната част на анексирания Крим: допуска се, че украинските военни са употребявали Storm Shadow. Въпреки това Кримският мост се намира на разстояние към 250 километра от територията, следена от Украйна. Обсегът на крилатите ракети Storm Shadow не надвишава 250 километра.В случай на нахлуване с Storm Shadow украинските изтребители СУ-24 ще би трябвало да прелетят над следена от Русия територия, което съставлява огромна заплаха “, пишат създателите на материала.

Като трета версия за мощния гърмеж на моста се показва потреблението на кола бомба. Отбелязва се, че по време на първото нахлуване на Кримския мост през октомври 2022 година явно е употребена кола с експлозиви.

„ Публикуваните фотоси обаче демонстрират, че оградите на моста са непокътнати: най-вероятно детонацията е станала покрай един от подпорните стълбове “, обобщават в материала си публицистите.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР