Сутринта на места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина видимостта

...
Сутринта на места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина видимостта
Коментари Харесай

Облачно време, но почти без валежи днес

Сутринта тук-там в Дунавската низина и Горнотракийската равнина видимостта ще е понижена. Преди обяд от запад ще стартира нарастване на облачността и още веднъж над цялата страна ще доминира облачно време. На обособени места, основно в източната половина, ще превали слаб дъжд. Ще е съвсем безшумно. Минималните температури ще са сред минус 1° и 5°, а оптималните - сред 4° и 9°.

По Черноморието ще е най-вече облачно, тук-там със слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 7° и 9°. Температурата на морската вода е 9 - 10°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще е най-вече облачно, по билата и мъгливо. На обособени места, основно в масивите от Централна България, ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 2°, на 2000 метра - към минус 3°.

В неделя сутринта в равнинната част от страната ще има ниска облачност или мъгла, само че в следобедните часове видимостта ще се усъвършенства, ще има и по-значителни разкъсвания и понижения на облачността. Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, по-ниски във високите полета в Западна България, а оптималните ще са сред 5° и 10°.

В понеделник облачността ще е раздрана, в множеството региони най-вече забележителна, само че вероятността за превалявания е дребна. Вятърът от юг-югозапад в Източна България последователно ще се усилва и ще стартира стопляне.

През идващите дни ще доминира облачно време, а на обособени места, основно в южните и планинските региони, ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се усили, температурите ще се покачват, изключително в Източна България и регионите, ситуирани покрай северните скатове на планините, където минималните ще са към и над 10°, а дневните ще доближават 17 - 18°.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР