Сутринта на г-н Главчев докладвах, че няма военна заплаха за

...
Сутринта на г-н Главчев докладвах, че няма военна заплаха за
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: Няма военна заплаха за България

Сутринта на господин Главчев рапортувах, че няма военна опасност за територията на Република България. Това сподели служебният боен министър Атанас Запрянов пред публицисти в изказване след нападението над Израел.

" Не се постанова въоръжените сили да се привеждат в някаква по-висока степен на подготвеност, дано жителите да живеят умерено, да се трудят умерено, да почиват умерено през днешния ден, ние следим обстановката. Следим я 24 часа преди удара, по време на удара, имаме информация и за резултатите от удара. Надяваме се, че израелското държавно управление ще бъде умно и няма да стигнем до ескалации сред Иран и Израел ", съобщи Запрянов.

Министърът на защитата увери, че България има проекти за деяние при възможна ескалация.

" Не се постановат военни ограничения сега, дано изчакаме ", сподели Запрянов.

По-рано тази заран по искане на премиера Димитър Главчев беше свикано работно заседание поради ударите на Иран над Израел. Присъствали са министърът на защитата Атанас Запрянов, на превоза и известията Георги Гвоздейков, зам.-министърът на външните работи Ирена Димитрова, началникът на защитата Емил Ефтимов, както и представители на службите за сигурност.

По време на съвещанието е станало ясно, че директна опасност за България от нападението няма, само че държавното управление продължава да следи обстановката, с цел да реагира съответно при потребност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР