Сутринта на 18 октомври Русия продължи да нанася масирани удари

...
Сутринта на 18 октомври Русия продължи да нанася масирани удари
Коментари Харесай

Как руските безпилотни апарати победиха украинската ПВО

Сутринта на 18 октомври Русия продължи да нанася масирани удари с дронове по енергийната инфраструктура на Украйна. След същите удари, нанесени предходния ден, Киев увери, че украинската Противовъздушна отбрана се оправя дейно с съветските оръжия. Изведнъж обаче стана ясно, че Украйна към този момент няма нито Противовъздушна отбрана, нито една трета от електроцентралите си.

Преди седмица (10 октомври), след дълго спиране, въоръжените сили на РФ възобновиха ударите по Киев. Тогава цели на ударите бяха обекти на енергийната инфраструктура, подстанции и електроцентрали в Киев и други градове на Украйна. И на 17 и 18 октомври още веднъж бяха нанесени офанзиви против Киев и покрайнините му, единствено че с дронове. Наистина ли Русия остана без ракети, както украинската телевизия тръбеше през ден?

Не. Но способената битка е невъзможна без разбор на реакцията на врага. И най-важното - да отговорят на тези дейности и да трансформират тактиката си.

Шумна та есен-2022

Затова дано в резюме напомним какво се случи на 10 октомври. Според открити източници предходната седмица ракети (Калибър, Х-101, Х-555, общо 83), както и безпилотни самолети (24 броя) са поразили обекти на територията на Украйна. Според украинския общоприет щаб са свалени 43 ракети и 13 БПЛА. Въпреки това тези муниции, които доближиха задачите си, съумяха да нарушат работата на украинската енергийна система. По-специално те принудиха украинските управляващи да откажат износа на електрическа енергия за страните от Европейски Съюз. Тоест понижиха финансирането на киевския режим.

Като се има поради, че без Противовъздушна отбрана вредите би трябвало да са два пъти по-големи, може да се допусна, че 100% попадение може изцяло да разбие енергийната система на несвързани сегменти. Това оправдава такива скъпи удари.

Въпреки това Киев и редица други региони са добре покрити от Противовъздушна отбрана. Поне по този начин настояват публично украинските управляващи. А масираният удар от 10 октомври към този момент беше употребен от режима в Киев като мотив за увеличение на доставките на системи за противовъздушна защита от съдружниците. Освен това още през септември Украйна разгласи, че е получила системата за противовъздушна защита НАСАМС от Съединени американски щати.

Да не приказваме, че съгласно съветника на министъра на вътрешните работи на Украйна Ростислав Смирнов, Киев е затрупан не просто с Противовъздушна отбрана, а със системи за Противовъздушна отбрана с изкуствен интелект.

Промяна на метода

Но в случай че замените ракетите с дронове? Да, не са толкоз бързи и не носят толкоз експлозиви. Но, съдейки по оповестените клипове в интернет, системите за Противовъздушна отбрана са безсилни против тях: противовъздушна ракета просто „ не вижда “ дрона и напуща. В допълнение, ракетите, предопределени да прихващат самолети и/или ракети, имат сравнима скорост. Не на вятъра Русия приема хиперзвукови ракети: стандартните системи за противовъздушна / противоракетна защита към този момент не могат да се оправят с тях.

Но тук обстановката е противоположна: дронът е прекомерно муден - най-малко за системите за Противовъздушна отбрана на Украйна. И се пробват да ги смъкват, доколкото разбираме, с надалеч от ултрамодерните оръжия.

Видеото най-вероятно снима изстрелването на ракета от ПЗРК (вероятно “Стингър ”): още през април броят на комплексите, трансферирани в Украйна, беше хиляди. Такива ПЗРК нямат система за ръководство на ракетата от земята / оператора, Бог знае накъде е дохвърчала. Ако преследва самолета/ракета с топлинната диря - може да го смъкна. Но ще е знамение дрон.

Затова и първата реакция на украинците беше да се опитат да смъкват дроновете със стрелково оръжие. Тук можете ясно да видите по какъв начин киевската полиция се пробва да го направи. А съветникът на шефа на Министерство на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко даже предложи на елементарните украинци да възприемат този опит и да стрелят по дронове. Един тип спонтанна гражданска противовъздушна защита: всеки шубрак е на стража на родината, всяка кремъклийка е зенитно оръдие.

Вярно, директният му шеф незабавно охлади пламът на Геращенко (рядък образец, когато министър се оказва по-умен от личния си съветник), призовавайки хората да не се пробват сами да смъкват дронове. Особено с ловни оръжия. Разбираемо е. При пукотевица от прозорци и балкони на жилищни здания разпръскването на изстрели и рикошети съставлява опасност за елементарните хора.

Без подозрение, на хартия можете да свалите всичко. В началото на СВО си припомням, че украинците, изключително ударените от пропагандата, плямпаха за сполучливо събаряне на дрон с консервена кутия. Мнозина повярваха.

Нещо не пасва

Официално Министерство на вътрешните работи на Украйна съобщи, че на 17 октомври в утринния налет на Украйна са взели участие 42 БПЛА, 36 от които са били свалени (за Киев - надлежно 30 и 25). Можете да вземете поради тези данни, само че с схващане на това, което врагът споделя за тях.

И нещо не пасва. Ако Украйна смъква повече от 80% от безпилотните самолети, за какво се нуждае от доставки за Противовъздушна отбрана (за която самият Владимир Зеленски споделя, че Украйна има едвам 10% от необходимото)? Ако украинската Противовъздушна отбрана е толкоз сполучлива в свалянето на съветски безпилотни самолети, за какво приканват да се стреля по тях с ловни пушки? И най-после, за какво ненадейно въведена нова възбрана - да се снимат номерата на свалените дронове?

„ Трябва последователно да се научим да мислим по боен метод. И да мислим малко напред. Може ли публикуването на фотоси на свалени дронове да ни навреди? Да, може - в случай че на фотографията се вижда страничният номер на противников дрон. В края на краищата от тази информация врагът може да получи значимо за него умозаключение: дали обещано устройство е достигнало задачата ”, изясни това изобретение заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр. Всъщност напълно не е по този начин. Истерията със пукотевица от леко оръжие е от обезсърчение.

Реално Украйна няма с какво да смъква съветски дронове. Противовъздушна отбрана, покриваща Киев с изкуствен интелект, явно е изчезнала нейде. Или е съществувала единствено във фантазиите на съветника на ръководителя на Министерство на вътрешните работи Смирнов (министърът няма шанс със съветници).

Освен това свалянето на дронове със системи за Противовъздушна отбрана също е безперспективно в стопански смисъл (дроновете са доста по-евтини от ракетите за ПВО). В допълнение, ниската цена и всеобщото потребление на дронове разрешава просто да се „ претрупа “ Противовъздушна отбрана на украинците, поразявайки задачата, когато всички налични системи за изстрелване са задействани и се презареждат.

Що се отнася до фотосите с следващи номера, ще стане доста по-трудно да се поддържа в съзнанието на украинците картината на сполучливата работа на Противовъздушна отбрана. В последна сметка тогава всичко ще лъсне. 36 от 42 дрона са свалени, ето и броят им. Но в случай че възбраните публикуването на фотоси с номера, тогава могат да бъдат „ сваляни “ най-малко стотина дрона дневно. И няма да има метод да се ревизира или опровергае. Печеливша позиция.

От друга страна, цялата тази шумотевица е доста добре разбираема: ще пристигна моментът, когато към този момент ще стартират да удрят по тях, т.е. по центровете за взимане на решения в Киев. Затова те подвигат нервност, изискват системи за противовъздушна защита от Европа и Съединени американски щати. Лично за себе си. А вие, простите украинци, сваляйте дронове от ловни пушки.

Е, резултатите от протичащото се цяла седмица бяха систематизирани от президента на Украйна Зеленски. „ От 10 октомври 30% от електроцентралите в Украйна бяха разрушени, което докара до всеобщи спирания на електрозахранването в цялата страна “, сподели той във вторник сутринта. Признавайки по този метод както силата на съветското оръжие, по този начин и безсилието на Противовъздушна отбрана на Украйна.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР