Сутрин, когато пристигнете в офиса, сте способни да отметнете с

...
Сутрин, когато пристигнете в офиса, сте способни да отметнете с
Коментари Харесай

Четирите правила на обедната почивка за енергийно презареждане

Сутрин, когато пристигнете в офиса, сте способни да отметнете с възторг много задания.

С всеки идващ час обаче продуктивността ви може да се изчерпва и това е обикновено.

Как да си осигурите задоволително сила и следобяд? С добре планувана обедна отмора!

Експерти споделят, че има тактики, които можете да употребявате в обедната си отмора, с цел да се презаредите и да повишите продуктивността си, прочиствайки мозъка си.

Дори да не разполагате с един час отмора, можете да употребявате някои от препоръките по-долу.

Постарайте се да вземете своята обедна отмора

Вероятно смятате, че можете да работите и в обедната отмора, защото това ви икономисва време. Това е комфортно, само че не е рационално.

Много служащи се сплотяват към изказванието, че отдалечаването от работното бюро усъвършенства тяхното показване в офиса.

Обедната отмора покачва продуктивността и прояснява мозъка, дава отмора на мозъка, предпазвайки от умствено прегаряне, споделя Джанин Ало. Тя работи в компания, която доставя компании от няколко американски щата с храни.

Обядът е хранене, което ви обезпечава сила за огромна част от работния ден, споделя тя и добавя - по тази причина е основно за продуктивността, не го пропускайте, написа Fox Business.

Докато извличате чисто физически изгоди от почивката, тя се отразява добре върху концентрацията и менталното ви здраве.

Съставете проект

Най-добрият метод да заредите мозъка и тялото си е като заложите на здравословен обяд. Постарайте се да имате авансово построен проект за деяние, щом настъпи време за обедната отмора.

Хората постоянно отиват в офиса изцяло неподготвени за обяд. Те нямат проект какво ще ядат, само че имат към този момент планувани работни срещи. Така постоянно избират леки закуски, вместо да се нахранят добре, споделя Ало.

Когато нямате проект за обяда, можете да останете гладни. Това ви прави по-малко съсредоточени и продуктивни до края на деня.

Независимо дали планирате да затоплите храна от у дома или да излезете с сътрудници, с цел да си купите нещо, това е по-добре, в сравнение с да нямате никакъв проект.

Излезте навън

Отдалечете се от бюрото. И още по-добре - излезте от офиса и останете навън за известно време. Така ще подобрите настроението си и ще рестартирате мозъка, сочи изследване.

По опция излезте на разходка измежду природата, споделя психотерапевтът Ейми Морин.

Раздвижването оказва помощ да се заредите с сила и да оживите мисълта си. Потърсете маршрут, който има дървета и трева, с цел да извлечете оптималната изгода.

Природата оказва помощ на мозъка и възстановява концентрацията до края на деня.

Направете няколко извършения за релаксация

Използвайте част от обедната си отмора, с цел да се отпуснете. Например, посветете 15 минути за разпределяне на мускулите, дихателни извършения, медитация.

Упражненията за разпределяне дават на мозъка нужната отмора от натоварването, споделя Морин.

Добра концепция ли е да прекарате обедната отмора уединено?

Някои хора се зареждат за идващите работни часове в диалози с сътрудниците. Затова търсят компанията им и през обедната отмора. За някои обаче това не е по този начин. Не се колебайте да посветите свободните от работа обедни минути на себе си.

Важно е да знаете какво тъкмо презарежда самите вас и в кои случаи работи, споделя Морин.

Например, когато се чувствате тревожни, поразходете се сами. Това ще ви помогне. В дни, когато настроението ви не е на положително равнище, потърсете компанията на сътрудниците.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР