Сутрешните температури в повечето места ще са високи и минималните

...
Сутрешните температури в повечето места ще са високи и минималните
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 11 февруари

Сутрешните температури в множеството места ще са високи и минималните ще са сред 0° и 5°, негативни в котловините от Западна България, където ще е съвсем безшумно. Това заяви за Агенция " Фокус " Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Днес над цялата страна облачността ще е по-често забележителна и на доста места от запад на изток ще превалява дъжд. Максималните температури ще са най-вече сред 8° и 13°. Ще духа сдържан, след обяд и мощен стремителен вятър от запад-северозапад, с него по здрач температурите ще се намалят и през нощта против сряда в планинските региони дъждът ще премине в сняг, само че бързо ще спре. Жълт код за плевел вятър в съвсем цялата страна е разгласен през днешния ден. Поривите напразно е допустимо да доближат повече от 86 км/ч. Атмосферното налягане ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца.
По Черноморието облачността ще е забележителна и след обяд ще превалява дъжд, на повече места по северното крайбрежие. Ще духа сдържан, след пладне – мощен стремителен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 7° и 11°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 
В планините ще бъде прохладно. Ще духа плевел, по високите и открити елементи – до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е забележителна и на доста места ще превалява сняг, под 1600 метра валежите ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 6°, на 2000 метра – към минус 1°.
От сряда до петък времето ще бъде много динамично и изменчиво. В сряда преди обяд облачността ще се раздра и ще намалее. Ще остане относително топло, вятърът краткотрайно ще отслабне. Привечер и през нощта против четвъртък още веднъж бързо ще се заоблачи и изначало тук-там в западната половина от страната, а в четвъртък до към обяд в обособени региони на изток ще превали слаб дъжд, в Предбалкана и във високите котловинни полета, с увеличаване на северозападния вятър, дъждът ще премине в сняг. През нощта против петък вятърът още веднъж ще отслабне, а в петък ще придобие южна съставния елемент, ще се усили и краткотрайно ще се затопли. Облачността ще бъде най-вече забележителна, по-късно по здрач още веднъж със северозападен вятър ще нахлуе относително леден въздух.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР