Сушата е увеличила много случаите на пожари на сухи треви

...
Сушата е увеличила много случаите на пожари на сухи треви
Коментари Харесай

Огнеборците отчетоха ръст на пожарите във Варна и региона с 1000 за година

Сушата е нараснала доста случаите на пожари на сухи треви във Варна и района. Те са с 500 повече от същия интервал на предходната година. Това съобщи през днешния ден началникът на Регионалната работа по пожарна сигурност и отбрана на популацията (РСПБЗН) в крайморския град комисар Тихомир Тотев.

От началото на тази година пожарникарите във Варненско са реагирали на близо 1000 повиквания повече спрямо 2021 година, По думите му огнеборците са се отзовали на 3564 сигнала, при 2514 през предходната година, съобщи Българска телеграфна агенция.

От началото на годината при пожари в региона са починали шестима души, колкото и през 2021 година С повече от 100 са се нараснали случаите с материални загуби.

През тази година в РСПБЗН са назначени още 12 души, които към този момент се образоват в Центъра за профилирана подготовка, добави Тотев. По думите му службата разполага с добра техника, както и със модерни коли.

Тотев насочи зов към хората, които се отопляват на дърва, да ревизират комините на къщите си преди настъпването на зимата. Според него е редно и ръководителите на компании, институции и здравни заведения също да разпоредят инспекции на инсталациите в постройките преди отоплителния сезон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР