Суперзвездата на световния футбол Кристиано Роналдо не може все още

...
Суперзвездата на световния футбол Кристиано Роналдо не може все още
Коментари Харесай

Шок: Ал-Насър не може да картотекира Кристиано

Суперзвездата на международния футбол Кристиано Роналдо не може към момента да играя за новия си тим Ал-Насър, защото саудитският клуб е запълни квотата си за задгранични футболисти, признаха от управлението пред Агенция Франс Прес.

37-годишният португалец искаше да играе колкото е допустимо по-скоро и бе планувано да дебютира в мача против Ал Тае, който бе отсрочен от четвъртък за петък. Роналдо обаче е деветият чужденец в редиците на клуба, до момента в който саудитската федерация позволява най-много по осем на тим.

" Ал-Насър не го е картотекирал още, защото няма свободно място за чужденец ", заявява пред организацията началник на клуба, който обаче резервира анонимност, защото разкри, че не му е разрешено да приказва пред медиите.

" Един чужденец би трябвало да напусне, с цел да запишем Роналдо. Това ще стане или с трансфер, или с анулиране на контракта по взаимно единодушие ", посочи ръководителят.

Между чужденците попадат колумбийският вратар Давид Оспина, бразилският халф Луис Густаво и нападателите Андерсон Талиска и Винсънт Абубакар.

Според саудитските медии узбекският халф Ялалудин Машарипов най-вероятно ще отстъпи мястото си на петкратния притежател на " Златната топка ".

" Има договаряния за продажба на наш състезател, само че още не са във финалната си фаза ", призна различен началник на Ал-Насър.

Междувременно стана ясно, че първият мач на тима след прехвърлянето на Кристиано е отсрочен с 24 часа поради проблем с електричеството на стадиона. Срещата от 12-ия кръг с Ал-Тай, която трябваше да се организира през днешния ден в Рияд, беше планувана за 6 януари, оповестиха от пресслужбата на клуба.

Решението се дължи на спиране на електрозахранването на стадион Ал-Насър, породено от пороен дъжд.

Ал-Насър оглавява класирането на Саудитска Арабия с 26 точки. Ал-Тай е шести с 18 точки.

Междувременно " Дейли Мейл " заяви, че Кристиано Роналдо може да пренебрегне наказването си и да направи своя дебют за клуба в мача против Ал-Тай.

Португалецът е осъден за два мача, откакто разруши телефона на дребен почитател след загубата на Манчестър Юнайтед с 0:1 от Евъртън. Ако португалецът се появи на терена, Ал-Насър ще бъде санкциониран, само че от клуба са склонни да платят глобата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР