Суперзведата на снукъра Рони О`Съливън спечели турнира Шампион на шампионите

...
Суперзведата на снукъра Рони О`Съливън спечели турнира Шампион на шампионите
Коментари Харесай

Рони О`Съливън е Шампион на шампионите

 Ракетата се класира безпроблемно за полуфиналите в Ковънтри
Суперзведата на снукъра Рони О`Съливън завоюва шампионата " Шампион на първенците " в Ковънтри, откакто победи с 10-9 фрейма Кайрън Уилсън в трагичен край. Титлата е трета в кариерата на Рони О`Съливън, който преди този момент завоюва конкуренцията през 2013 и 2014 година, а през 2016 и 2017 година стигна до край, само че загуби.

Уилсън изоставаше с 5:8, само че съумя да обърне до 9:8 в своя изгода и беше покрай продобиване на 18-ия фрейм, само че Рони О`Съливън се върна в играта докара финала до съдбоносен 19-и фрейм.

Първият късмет в заключителната партия се откри пред О`Съливан, само че той не можа да вкара алена от близка отдалеченост, долепена до горния ръб, при което отстъпи реда на противника си. Уилсън стана жертва на безразсъден флук, когато " влезе в групата ", само че пък Рони направи нов нечовечен пропуск и не пое самодейността.

Напрежението явно взимаше връх в залата, тъй като Уилсън се върна край сукното и отново не можа да означи алена, като даже я заложи сред челюстите на горния десен джоб. По удивителен метод обратите продължиха, тъй като О`Съливан направи фаул, докосвайки долепена до пай ръб алена с елечето си - 5 точки за съперника.

Уилсън направи ниско първокласен сейфти удар и остави налична алена за Ракетата, а той се отнесе отговорно и съсредоточено към идващите два-три удара, за които се изискваше оптималната точност. Също по този начин му се получи и вторичният разбиващ удар, а оттова нататък визитата му вървеше безпрепятствено. Той приключи по шампионски с 11-ия си сенчъри брейк в шампионата на стойност 110 за крайната победа с 10:9 и третата купа от " Шампион на първенците ".

42-годишният англичанин завоюва втора купа за сезона лед тази от Шанхай, а към нея прибави и чек за 100 000 лири.
" Страхотно възприятие е да спечелиш трофей. Очаквам огромно бъдеще за Кайрън. Той има вярната конфигурация, обича играта и един ден ще стане международен първенец ", разяснява Рони О`Съливън.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР