Суперпродукцията е по романа на Ърнест КлайнНай-големият филм по кината

...
Суперпродукцията е по романа на Ърнест КлайнНай-големият филм по кината
Коментари Харесай

Новият филм на Спилбърг със световна премиера

Суперпродукцията е по романа на Ърнест Клайн


Най-големият филм по кината тази седмица безспорно е „ Играч първи, подготви се ” – екранизацията на Стивън Спилбърг по young adult романа на Ърнест Клайн, който ни показва дистопично бъдеще, в което популацията прекарва съвсем целия си живот във виртуален свят, където доминират препратки към културния пейзаж на 80-те години на предишния век.
 s8_4_4k  s8_4_5k  s8_5_3k
През 2044 година действителността съставлява грозна картинка и всички хора се придвижват пренасят в кибернетичната действителност на OASIS, като по този метод заобикалят енергийната рецесия и стремглавото повишаване на популацията. Създателят и притежател на софтуера, който поддържа гигантската игрова платформа, умира. Оказва се, че той е завещал несметните си благосъстояния на оня, който успее да открие всички следи, оставени в системата, да събере избран брой ключове и да разкрие посланието, прикрито зад три „ порти ”.

Парите са доста и това трансформира света: хората изоставят всичко в търсене на следите, само че с цел да ги открият, би трябвало да се трансфорат в специалисти на тематика „ поп-културата на 80-те ”. Защото всичко от 80-те – от телевизия до музика и кино, е било в основата на израстването на основателя на OASIS. Смъртта му несъзнателно трансформира жадните за завещание в спецове по история.

Тийнейджърът Уейд Уотс се натъква на първата диря, само че скоро бива обграден от играчи, които са подготвени да го убият, с цел да се доберат до премията. За да оцелее, Уейд би трябвало да завоюва и да се изправи против действителния свят, от който постоянно е желал да избяга.

Режисьор на „ Играч първи, подготви се ” („ Ready Player One ”) е Стивън Спилбърг, а сценаристи са Зак Пен и Ерик Ийсън по романа на Ърнест Клайн. В основните функции ще забележим Тай Шеридан, Оливия Кук, Хана Джон-Камен, Бен Менделсон, Марк Райлънс, Саймън Пег и Т. Дж. Милър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР