Суперлуна ще може да се наблюдава на 27 април, вторник.

...
Суперлуна ще може да се наблюдава на 27 април, вторник.
Коментари Харесай

Кога ще може да наблюдаваме Суперлуна този месец

Суперлуна ще може да се следи на 27 април, вторник. Това заяви за Радио " Фокус " - Смолян доцент Никола Петров – шеф на Националната астрономическа обсерватория „ Рожен “. Той разясни, че Суперлуна е времето, в които луната, обикаляйки към Земята по елипса във етапа си на пълнолуние тя се намира надлежно най-близо до Земята. „ Тогава усилва даже очевидно своята бляскавост, спрямо други етапи на пълнолуние и сякаш е малко по-голяма. Това се случва съвсем всяка година, като от време на време може да се случи 2,3 до 4 пъти за една година. Приближаването на Луната до Земята прави по този начин, че обикаляйки по тази орбита към Земята, тя усилва своята бляскавост с от 2 до 4 % “, изясни доцент Петров.
Той уточни, че в Съединени американски щати имат обичаи от към 100 години обратно във времето, след като са почнали да дават някакви имена на пълнолунията, изключително на суперлуния, когато са покрай нас. „ Според американската просвета тази суперлуна се назовава „ розова “ луна, което несъмнено значи, че би трябвало да чака розов цвят на луната. В същото това време при нас е малко изключително това пълнолуние що се отнася до християнството. Тя се назовава пасхална луна – пълнолунието преди Великден за източноправославните християни. Хубавото ще бъде да успеем да я забележим и да има безоблачно небе на 27 април “, сподели още доцент Петров.
 Първият хотел в Космоса ще одобри гости през 2027 година Първият хотел в Космоса ще одобри гости през 2027 година
The Orbital Assembly Corporation (OAC), галактическа организация, учредена от ветерани на NASA възнамерява да стартира построяването на Voyager Sta...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР