Суперкомпютърът World One, предназначен за прогнозиране на цивилизационните модели, прогнозира,

...
Суперкомпютърът World One, предназначен за прогнозиране на цивилизационните модели, прогнозира,
Коментари Харесай

Суперкомпютърът World One: Краят на сегашната цивилизация ще настъпи през 2050 г.

Суперкомпютърът World One, предопределен за прогнозиране на цивилизационните модели, предвижда, че краят на познатия ни свят ще настъпи в границите на настоящето столетие, оповестява английският вестник The Daily Star.

Според изчисленията на машината, поръчана от Римския клуб през 70-те години на предишния век, колапсът на цивилизацията ще настъпи през 2050 година Причината за края на света ще бъде човешката активност, изключително замърсяването и неговите негативни последствия.

" Около 2040-2050 година цивилизованият живот, какъвто го познаваме на тази планета, ще престане да съществува ", се споделя в прогнозата. Дори цялостното прекосяване към " екологични " коли и строгият надзор върху раждаемостта няма да подобрят обстановката.

Daily Star напомня, че в прогнозата на World One за 2020 година се твърди, че положението на планетата ще бъде " извънредно сериозно ".

Климатологът Йохан Рокстрьом съобщи по-рано, че след по-малко от 50 години може да стартира всеобща емиграция от Бразилия, Индия, Африка и Близкия изток поради повишението на температурите. Ученият предвижда, че стопляне от 2,4 градуса ще има непредвидими и " пагубни " последствия за Земята, създавайки напълно нови условия за живот. Някои елементи на планетата евентуално ще престанат да бъдат обитаеми. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР